23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Minivacanța de Rusalii. E urgie pe șosele. Ce face Poliția din elicopter?

Alte Știri

Minivacanța de Rusalii. E urgie pe șosele. Ce face Poliția din elicopter?

Începe minivacanța de Rusalii, iar Ministerul Afacerilor Interne anunță că mobilizează 25.000 de angajați, în fiecare zi. Conform datelor oficiale, cu prilejul acestei sărbători sunt organizate peste 200 de evenimente la care se estimează participarea a 300.000 de oameni.

Peste 1.000.000 de persoane vor merge la slujbele religioase.

CITEȘTE ȘI. Argeșul e fierbinte. Se topesc șoselele sub Codul ROȘUUUUUUU

În minivacanța de Rusalii sunt mobilizați zilnic 25.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și alți angajați ai MAI. De asemenea, traficul va fi monitorizat din elicopter iar pe drumuri vor fi 300 de radare.

Minivacanța de Rusalii. E urgie pe șosele. Ce face Poliția din elicopter?

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI , a transmis că ”având în vedere week-end-ul prelungit care urmează în contextul Rusaliilor ortodoxe, conducerea ministerului Afacerilor Interne a dispus luarea măsurilor necesare pentru ca cetățenii să petreacă în siguranță aceste zile libere”.

CITEȘTE ȘI. Drumuri închise din cauza caniculei. Județele unde șoferii circulă cu program

Astfel, pentru prevenirea faptelor ilegale și asigurarea intervenției rapide în sprijinul cetățenilor, va fi intensificată prezența efectivelor MAI în zonele aglomerate, în spații de  divertisment, în stațiunile turistice, în zone cu risc de producere a unor infracțiuni, precum și pe drumurile publice.

CITEȘTE ȘI. Duș rece dat românilor cu mașini. Ce se întâmplă cu toate anvelopele

Efectivele MAI vor fi prezente la evenimentele la care participă un număr semnificativ de persoane pentru a preveni comiterea de fapte ilegale favorizate de aglomerație, dar și pentru a combate infracțiunile grave.

CITEȘTE ȘI. Lovitură puternică pentru ȘOFERI. Noi taxe de la 1 IULIE

Având în vedere temperaturile prognozate pentru această perioadă, recomandăm cetățenilor să își ia măsuri de protecție și să evite expunerea prelungită la soare, mai ales, la orele când se înregistrează cele mai ridicate temperaturi.

O grijă suplimentară trebuie acordată persoanelor în vârstă și copiilor, a mai transmis Monica Dajbog.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

300 de radare, pe drumurile României

”Pentru că temperaturile crescute vor încuraja cetățenii să meargă la mare, structurile de ordine publică și de intervenție în situații de urgență, precum și specialiștii de la structurile de prevenire își vor concentra eforturile în stațiunile de pe litoral pentru protecția turiștilor.

Începând de astăzi, la nivel național vor fi mobilizați zilnic, peste 25.000 de angajați ai MAI.

CITEȘTE ȘI. Permisul auto va fi valabil doar 2 ani pentru acești șoferi. Lovitură grea

Aproximativ 1.500 de polițiști rutieri vor fi în teren pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave de circulație.
Echipajele rutiere vor acționa cu aproximativ 300 de aparate radar pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a unor accidente din cauza vitezei excesive.

CITEȘTE ȘI. Încearcă și tu acasă acest truc simplu și economic. Marile lanțuri de hoteluri în folosesc și este uimitor

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie