23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Duș rece dat românilor cu mașini. Ce se întâmplă cu toate anvelopele

Alte Știri

Duș rece dat românilor cu mașini. Ce se întâmplă cu toate anvelopele. Conform presei din UE de la data de 1 octombrie 2024 nu se mai consideră anvelope de iarnă cele all-season M+S, adică majoritatea celor care sunt acum folosite în Europa pentru sezonul rece.

CITEȘTE ȘI. Boala care te lasă definitiv pieton! Adio, permis de conducere!

Statisticile arată că toate anvelopele all-season sunt un compromis nefericit găsit de către producătorii de anvelope, acestea nefiind bune nici iarna pe zăpadă nici vara pe uscat când afară temperaturile sunt mari.

În România este recomandat să-ți montezi pe mașină anvelope 100% de vară pentru că nu prea mai avem ierni, și legislația națională amendează șoferul doar atunci când mergi pe șosele acoperite cu zăpadă.

CITEȘTE ȘI. Un angajator de top din România, angajează masiv. Zeci de joburi pentru care nu se cer studii superioare

Anvelopele all-seson M.S., M+S sau M&S sunt o mare problemă pentru că sunt ineficiente la frânare atât vara cât și iarna, iar uzura lor este mult mai accentuată decât cea a unei anvelope specifice.

Duș rece dat românilor cu mașini. Ce se întâmplă cu toate anvelopele

Conform UE, statisticile arată ca sunt foarte multe accidente rutiere pentru că mașinile aveau anvelope all-season care au distanța de frânare mult redusă față de cea a unei anvelope dedicate celor două sezoane.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

O anvelopă de iarnă dedicată are simbolul 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake), care este un simbol de fulgi de zăpadă ușor de recunoscut, cu trei vârfuri în fundal. Acesta este singurul element marcat care confirmă parametrii reali de iarnă ai unei anvelope.

CITEȘTE ȘI. România de la Argeș. Un COLOS deschide o nouă fabrică foarte aproape de Câmpulung Muscel

Simbolul 3PMSF este standardizat și controlat de autoritățile UE, ceea ce garantează că produsul îndeplinește condițiile de testare riguroasă și este adecvat pentru funcționare în condiții meteorologice dificile când temperatura scade sub 7 grade Celsius.

CITEȘTE ȘI. Cât costă pepenii românești? Au apărut în piețe. S-au copt mai devreme, anul acesta!

Pentru cei care locuiesc în zonele montane este recomandată achiziția de anvelope 100% de iarnă care sunt singurele cu simbolul 3PMSF.

CITEȘTE ȘI. GROAZNIC. La ce preț ajunge uleiul. Trebuie să știe toată lumea!

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie