23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Statul trimite pensionarii în vacanțe. Plătește 2.900 de LEI, seniorilor pentru distracție

Alte Știri

Statul trimite pensionarii în vacanțe. Plătește 2.900 de LEI, seniorilor pentru distracție. Daniel Baciu a venit cu vești bune, în exclusivitate la România TV:

CITEȘTE ȘI. Duș rece dat românilor cu mașini. Ce se întâmplă cu toate anvelopele

„Suntem în plin sezon de distribuire, cererea este foarte mare, aceste bilete sunt acordate şi asiguraților. Anul acesta avem o sumă mai mare față de anul trecut, sunt 100 de milioane în plus pentru bilete de tratament, este, cred, ca primul an de după pandemie, depășim anul 2019 cu privire la pensionari…. aceste bilete sunt o formă de protecție socială, le asigurăm bugetul de pensii”.

CITEȘTE ȘI. Cât costă pepenii românești? Au apărut în piețe. S-au copt mai devreme, anul acesta!

Pensionarii au parte de mai multe avantaje în 2024 în ceea ce privește biletele de tratament, iar acestea sunt prevăzute în noua lege a pensiilor. Astfel, un membru al unui cuplu căsătorit, în care partenerul a obținut bilete de tratament pentru pensionari, va putea beneficia de același tratament în stațiune, cu condiția să plătească același preț preferențial înscris pe biletele de tratament.

CITEȘTE ȘI. Lupta cu melcii din grădina i-a sfârșit dacă folosești acest truc foarte simplu!

Modificarea va intra în vigoare începând cu 1 septembrie 2024. ”Se pot acorda bilete de tratament balnear, în condițiile prezentei legi, și soțului/ soției asiguratului/ pensionarului sistemului public de pensii, care nu este asigurat/ pensionar al sistemului public”, se arată în noua lege a pensiilor, respectiv Legea 360/2023.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura din 9 linguri, delicioasă și pufoasă. Cea mai rapidă și gustoasă

Totuși, persoanele neasigurate trebuie să plătească integral a biletului de tratament pentru a-și putea însoți partenerul pensionar la băi.

CITEȘTE ȘI. Încearcă și tu acasă acest truc simplu și economic. Marile lanțuri de hoteluri în folosesc și este uimitor

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie