23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Cât costă pepenii românești? Au apărut în piețe. S-au copt mai devreme, anul acesta!

Alte Știri

Cât costă pepenii românești? Au apărut în piețe. S-au copt mai devreme, anul acesta! Primii pepeni verzi s-au copt deja pe câmpurile din sudul țării, și sunt gata pentru consum, cu două săptămâni mai devreme, datorită temperaturilor ridicate de la început de vară. Fermierii sunt bucuroși și spun că, pentru început, vor vinde pepenii cu 3-4 lei kilogramul, cu un leu mai mult ca anul trecut.

CITEȘTE ȘI. Încearcă și tu acasă acest truc simplu și economic. Marile lanțuri de hoteluri în folosesc și este uimitor

Anul acesta, fructele mari și zemoase, mult așteptate pentru consum în perioada de vară, s-au copt mai devreme.
Producătorii se gândesc ca în acest sezon să crească prețul pepenilor.

CITEȘTE ȘI. Lupta cu melcii din grădina i-a sfârșit dacă folosești acest truc foarte simplu!

Cât costă pepenii românești? Au apărut în piețe. S-au copt mai devreme, anul acesta!

Florin Țecan, fermier din Călărași, jud. Dolj: “Cei care vor să mănânce această lubeniță vor scoate din buzunar aproximativ 35-40 de lei pentru acest fruct. Cel puțin la mine, aproximativ cu un leu mai scump, dar și investiția a fost mult mai mare față de anul trecut. Crește investiția de la an la an. Nu știu unde o să ajungem cu aceste scumpiri foarte mari la producția de pepeni și, în general, la toate producțiile agricole au crescut prețurile foarte mult”.

CITEȘTE ȘI. Sigur nu știai asta despre produsele Cien de la LIDL. Ce conțin? Prețurile lor au cucerit toată planeta

Alexandra Șomîcu, consilier principal Direcția Agricolă Dolj: “La nivelul județului Dolj, suprafața cultivată cu pepeni a scăzut totuși, în ultimii ani, de la aproximativ 2.900 de hectare în 2021 până la 2.500 în 2024.

Însă din cauza unor schimbări atmosferice din ultimii ani, cultura de pepeni este puternic influențată de rezerva de umiditate din sol. Chiar dacă suprafața de pepeni a scăzut, putem să discutăm totuși de o producție crescută la hectar. Producția a crescut de la aproximativ 36.000 la hectar la aproximativ 40.000 de kg la hectar.”

CITEȘTE ȘI. Trucul care te ajută să cureți legumele și fructele de pesticide. Ai în casă, ingredientul secret

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie