26.8 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Trucul care a devenit viral. Te scapă de țânțari în câteva secunde și e la îndemâna oricui

Alte Știri

Trucul care a devenit viral. Te scapă de țânțari în câteva secunde și e la îndemâna oricui. Acest truc simplu și natural este o soluție rapidă pentru a ține țânțarii la distanță în timpul verii. Cu doar câteva materiale ușor de găsit, poți crea un mediu mai confortabil și protejat de insecte, fără a apela la soluții chimice, scrie Noticias de Navarra.

CITEȘTE ȘI. Încearcă și tu acasă acest truc simplu și economic. Marile lanțuri de hoteluri în folosesc și este uimitor

Țânțarii sunt foarte sensibili la mirosuri, aşa că trebuie să profiţi de acest aspect pentru a-i ține la distanță. Ai nevoie de câteva fâșii de hârtie igienică, o tavă pe care să așezi hârtia igienică şi ulei esențial de citronela (sau alt ulei esențial preferat).

CITEȘTE ȘI. Lupta cu melcii din grădina i-a sfârșit dacă folosești acest truc foarte simplu!

Așează fâșiile de hârtie igienică pe tavă, picură câteva picături de ulei esențial pe fiecare fâșie de hârtie igienică şi plasează tava cu hârtia igienică impregnată cu ulei esențial în zonele unde dorești să respingi țânțarii, cum ar fi lângă ferestre sau uși.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Trucul care a devenit viral. Te scapă de țânțari în câteva secunde și e la îndemâna oricui

Citronela este cunoscută pentru proprietățile sale repelente datorită aromei sale puternice. Componentele chimice din citronela maschează mirosurile atrăgătoare pentru țânțari, cum ar fi dioxidul de carbon și acidul lactic pe care le expirăm. Acest lucru face dificilă pentru țânțari localizarea gazdelor umane.

CITEȘTE ȘI. Sigur nu știai asta despre produsele Cien de la LIDL. Ce conțin? Prețurile lor au cucerit toată planeta

Deși citronela este cea mai populară alegere, alte uleiuri esențiale pot fi la fel de eficiente. Important este să nu amestecați uleiurile, pentru a evita reacții neașteptate și pentru a menține eficiența fiecărui ulei în parte.

CITEȘTE ȘI. Trucul care te ajută să cureți legumele și fructele de pesticide. Ai în casă, ingredientul secret

Efectul acestui truc durează doar câteva zile, deci va fi necesar să schimbi hârtia igienică și să reaplici uleiul esențial periodic pentru a menține eficiența.

CITEȘTE ȘI. Statul trimite pensionarii în vacanțe. Plătește 2.900 de LEI, seniorilor pentru distracție

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie