23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Polițiști din Argeș regizau accidente rutiere. Cum erau păcălite firmele de asigurări?

Alte Știri

Polițiști din Argeș regizau accidente rutiere. Cum erau păcălite firmele de asigurări?

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală și Serviciul Județean Anticorupție Argeș, împreună cu lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 9 percheziții domiciliare. Dintre care 2 la sediul unor societăți comerciale, percheziții auto, ridicări bunuri și înscrisuri și au pus în executare un număr de 9 mandate de aducere.

Polițiști din Argeș regizau accidente rutiere. Cum erau păcălite firmele de asigurări?

Într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea unor infracțiuni privind constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune, complicitate la înșelăciune, fals intelectual, complicitate la fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnătură privată față de 10 suspecți.

Începând cu anul 2022, 5 suspecți, dintre care 2 agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, un inspector de daune al unor societăți de asigurare și încă alte 2 persoane fără calitate specială, au constituit un grup infracțional organizat.

CITEȘTE ȘI. Duș rece dat românilor cu mașini. Ce se întâmplă cu toate anvelopele

Grup ce avea ca scop simularea producerii unor accidente rutiere pentru obținerea ulterioară a despăgubirilor de la societățile de asigurare. Procedând astfel la încheierea unor constatări amiabile prin implicarea unor conducători auto fictivi, cât și prin declararea accidentelor la poliție.

CITEȘTE ȘI. Lovitură puternică pentru ȘOFERI. Noi taxe de la 1 IULIE

Aducând astfel, un prejudiciu societăților de asigurare, estimat în această fază a cercetărilor la valoarea de peste 100.000 lei.

Suspecții au fost aduși cu mandate de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în vederea continuării cercetărilor și urmare a probatoriului administrat, procurorii au dispus reţinerea unui agent de poliție și a unei persoane, fără calitate oficială.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

În cauză, lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au efectuat acte de urmărire penală în baza ordonanțelor de delegare. Pe parcursul cercetărilor, au beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Pitești.

CITEȘTE ȘI. Permisul auto va fi valabil doar 2 ani pentru acești șoferi. Lovitură grea

”Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale sau dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală. Au ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

CITEȘTE ȘI. Încearcă și tu acasă acest truc simplu și economic. Marile lanțuri de hoteluri în folosesc și este uimitor

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie