20.8 C
Campulung Muscel
marți, 23 iulie, 2024

Ion Mînzînă: Guvernul Marcel Ciolacu a aprobat modernizarea tronsonului Curtea de Argeș – Tigveni de pe DN 73 C

Alte Știri

Ion Mînzînă: Guvernul Marcel Ciolacu a aprobat modernizarea tronsonului Curtea de Argeș – Tigveni de pe DN 73 C.

PSD Argeș rămâne consecvent muncii pentru dezvoltarea județului, reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii rutiere fiind o prioritate.

Demersurile făcute de echipa PSD Argeș au găsit ecou la Guvernul condus de Marcel Ciolacu, în ultimii ani fiind făcute investiții record în infrastructura de drumuri naționale din Argeș.

CITEȘTE ȘI. Duș rece dat românilor cu mașini. Ce se întâmplă cu toate anvelopele

O nouă investiție majoră urmează să înceapă în județul nostru. Este vorba despre modernizarea lotului 1 al legăturii dintre Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea, până la Tigveni, parte din „lotul 6” al Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Ion Mînzînă: Guvernul Marcel Ciolacu a aprobat modernizarea tronsonului Curtea de Argeș – Tigveni de pe DN 73 C

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect. Astfel, valoarea estimată este de peste 400 milioane lei pentru 11 kilometri și durata de execuție este de 16 luni.

CITEȘTE ȘI. Lovitură puternică pentru ȘOFERI. Noi taxe de la 1 IULIE

După aprobarea Proiectului, CNAIR poate lansa licitația pentru lucrări. Pentru lotul 3, Tigveni – Râmnicu Vâlcea, ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că în această vară urmează să fie ținută licitația pentru proiectare și execuție.

Ion Mînzînă: ”Investiția aprobată azi de Guvern este necesară pentru asigurarea conexiunii DN 73C cu Autostrada Sibiu-Pitești”

„Ne respectăm angajamentele asumate față de argeșeni, iar investițiile de modernizare a infrastructurii rutiere din Argeș continuă. Investiția aprobată azi de Guvern este necesară pentru asigurarea conexiunii DN 73C cu Autostrada Sibiu-Pitești (Nod Tigveni).

Mulțumim premierului Marcel Ciolacu și ministrului Sorin Grindeanu pentru atenția pe care o acordă dezvoltării infrastructurii din județul nostru! Împreună facem echipă pentru Argeș și pentru argeșeni!”, afirmă Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Lucrările vor presupune realizarea unor structuri de sprijin pe piloți forați. Consolidarea tronsoanelor de drum, construirea de sensuri giratorii la intersecția între drumul național DN 73C km 54+000 și drumul județean DJ 678A. Și la intersecția între drumul național DN 73C km 54+900 și drumul de legătură la Autostrada A1 Sibiu – Pitești.

Vor fi amenajate și benzi pentru vehicule lente pe două sectoare de drum. Pe traseu sunt și patru poduri, dintre care două vor fi reabilitate, iar celelalte două vor fi reconstruite.

CITEȘTE ȘI. Permisul auto va fi valabil doar 2 ani pentru acești șoferi. Lovitură grea

Modernizarea DN 73C va fi una dintre cele mai importante investiții pentru modernizarea unui Drum Național în 2024. Asigurarea condițiilor de circulație, în special pentru traficul comercial (camioane), fiind obligatorie la finalul anului 2026, când se estimează deschiderea lotului Curtea de Argeș – Tigveni, lotul PORR de aproape 10 km cu tunelul Curtea de Argeș de 1,3 km.

Practic, cel mai târziu în primăvara 2025 va fi deschis lotul WeBuild de 30 km Pitești (Bascov) – Curtea de Argeș, iar în 2026 următorii 10 km până la Tigveni. Tronsoane care vor prelua un procent semnificativ de trafic de pe ruta principală și foarte aglomerată DN 7 Pitești-Râmnicu Vâlcea.

CITEȘTE ȘI. Încearcă și tu acasă acest truc simplu și economic. Marile lanțuri de hoteluri în folosesc și este uimitor

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie