23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Argeșul e fierbinte. Se topesc șoselele sub Codul ROȘUUUUUUU

Alte Știri

Argeșul e fierbinte. Se topesc șoselele sub Codul ROȘUUUUUUU. A fost emis Cod Galben de val de căldură și disconfort termic ridicat, după cum urmează: ”Valul de căldură se va menține în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Oltenia și Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa în general între 31 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități”. 

CITEȘTE ȘI. Drumuri închise din cauza caniculei. Județele unde șoferii circulă cu program

Meteorologii au emis și Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat: ”Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Crișanei, al Olteniei și al Transilvaniei, precum și în sud-vestul Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”.

CITEȘTE ȘI. Floarea care crește pe toate gardurile e minune. Te scapă de toate insectele periculoase

Alertă 22 iunie

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Sâmbătă, vom avea Cod Galben de val de căldură, disconfort termic ridicat: ”Valul de căldură se va menține în Maramureș, nordul Crișanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea continentală, regiuni unde se vor înregistra temperaturi maxime în general între 32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragul critic de 80 de unități”. 

CITEȘTE ȘI. Duș rece dat românilor cu mașini. Ce se întâmplă cu toate anvelopele

Argeșul e fierbinte. Se topesc șoselele sub Codul ROȘUUUUUUU

Local la munte, precum și în regiunile vestice, nordice și în centru, din orele amiezii, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

COD PORTOCALIU

A fost emis și Cod Portocaliu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat: ”Valul de căldură va persista și se va intensifica ușor în Banat, sudul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate  pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”.

CITEȘTE ȘI. Lovitură puternică pentru ȘOFERI. Noi taxe de la 1 IULIE

Local noptile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

COD ROȘU

Meteorologii au emis Cod Roșu de val de căldură persistent și intens, caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat pentru județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș: ”În județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a patra zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minie, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”. 

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Alertă 23 iunie

COD GALBEN

ANM a emis Cod Galben de val de căldură, disconfort termic ridicat pentru duminică: ”Valul de căldură se va menține, dar se va diminua ca intensitate în Banat, sudul Transilvaniei, centrul Moldovei, dar se extinde în Dobrogea continentală. În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi maxime în general între 31 și 33 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) severă situată în jurul pragului critic de 80 de unități”. 

CITEȘTE ȘI. Permisul auto va fi valabil doar 2 ani pentru acești șoferi. Lovitură grea

Local, cu o probabilitate mai mare la munte, precum și în regiunile vestice, nordice, nord-estice și în centru, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

 COD PORTOCALIU

A fost emis și Cod Portocaliu de val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat: ”Valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei și local în Oltenia, regiuni în care se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”. 

CITEȘTE ȘI. Soluția salvatoare. Iată cum să scapi de păduchii și de căpușele de pe găini

Local noptile vor fi tropicale cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

COD ROȘU

Duminică se extinde alerta de Cod Roșu de val de căldură persistent și intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat: ”În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, precum și în municipiul București, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”. 

CITEȘTE ȘI. Lupta cu melcii din grădina i-a sfârșit dacă folosești acest truc foarte simplu!

La începutul săptămânii viitoare valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice.

CITEȘTE ȘI. Încearcă și tu acasă acest truc simplu și economic. Marile lanțuri de hoteluri în folosesc și este uimitor

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie