23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Localitatea vedetă din Argeș unde găsești cele mai bune gogoși, de pe vremuri. Pofticioșii fac cozi mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu

Alte Știri

Localitatea vedetă din Argeș unde găsești cele mai bune gogoși, de pe vremuri. Pofticioșii fac cozi mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu. Cei care au cunoscut gustul fascinant al acestor gogoși care respectă o rețetă veche de 50 ani, revin de fiecare dată ca să stea la cozi. Mai mult decât atât stau la rând pentru că în fața lor sunt clienți care fac comenzi de peste 20 de gogoși o dată.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Gogoși ca în copilărie

Când vine vorba de gogoși întotdeauna ne întâmpină o călătorie delicioasă într-un univers dulce, numai că locurile din acest sat sunt pline de sărăcie. Câmpuri cât vezi cu ochii, iar în satul Șerbănești din comuna Rociu a Argeșului, acești comercianți care au o afacere de familie stau în drum cu un chioș de termopan alb, în fiecare zi de la 07.00 la 12.00.

În tot acest timp, vând pe bandă rulantă, sute de gogoși. Bineînțeles că plătesc și dări la stat. Duminica cel care deține gogoșeria mai merge în târg la Miroși.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Gogoși pufoase cu apă minerală. Rețetă de Post, mănăstirească

Localitatea vedetă din Argeș unde găsești cele mai bune gogoși, de pe vremuri. Pofticioșii fac cozi mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu

Gogoșile care sunt la vânzare sunt simple și costă doar 2 lei. Sunt foarte mari, pufoase și aromate. Acestea reprezintă un desert ideal pentru orice oră. Turiștii fac cozi, dar și comenzi mari. De multe ori cei care stau la coadă rămân fără gogoși și trebuie să revină.

CITEȘTE ȘI. Metoda super rapidă ca să scoți sâmburii la vișine

Din aceșt chioș de termopan alb se vând cele mai bune gogoși tradiționale în Argeș.
Din aceșt chioș de termopan alb se vând cele mai bune gogoși tradiționale în Argeș.

Cei care se ocupă de gogoșile tradiționale spun că folosesc ingrediente sută la 100 naturale. Adică doar făină, zahăr, ulei, drojdie și sare. Combinația perfectă pentru un gust desăvârșit. Și cei care au probleme cu stomacul sau cu colecistul vor rămâne foarte uimiți. Adică că nu au nicio stare ciudată, după ce vor mânca aceste gogoși care au un aluat pufos, rumen, bine copt care se topește în gură la fiecare mușcătură.

CITEȘTE ȘI. Unde se mănâncă în Câmpulung Muscel cei mai delicioși și suculenți Mici de Dedulești?

Putem spune că sunt cele mai bune din Argeș, iar acești comercianți simpli care nu aleargă după averi oferă de fiecare dată clienților oportunitatea unei plăceri autentice. Așa cum vă spuneam chioșcul cu gogoși tradiționale poate fi găsit în centrul satului Șerbănești al comunei Rociu, imediat după școală, după cum se poate vedea și în fotografia atașată în acest articol.

CITEȘTE ȘI. Soluția salvatoare. Iată cum să scapi de păduchii și de căpușele de pe găini

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie