18.5 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

Secretul pe care puține românce îl cunosc. Cum să faci mușcatele din ferestre să înflorească abundent

Alte Știri

Secretul pe care puține românce îl cunosc. Cum să faci mușcatele din ferestre să înflorească abundent. Mușcatele se găsesc în majoritatea locuințelor, însă există câteva aspecte esențiale pentru îngrijirea lor, astfel încât să ne putem bucura de flori bogate și sănătoase.

Mușcatele sunt plante decorative, cu flori viu colorate și frunze bogate. Pentru că nu sunt pretențioase, mușcatele sunt populare în rândul iubitorilor de plante, fiind prezente în orice casă.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Ingredientul secret care îți face pastele să îți iasă ca-n Italia

Cu toate acestea, pentru a avea cele mai frumoase plante în ghiveci, cu flori bogate și sănătoase, este important să se țină cont de anumite aspecte privind îngrijirea.

Secretul pe care puține românce îl cunosc. Cum să faci mușcatele din ferestre să înflorească abundent

Pentru mușcate, lumina este foarte importantă, însă expunerea directă la razele soarelui trebuie să fie evitată.

De asemenea, confortul plantei în ghiveci este un alt aspect care necesită atenție. Atunci când rădăcinile încep să iasă din ghiveci, înseamnă că planta nu are suficient spațiu pentru a se dezvolta, motiv pentru care trebuie să fie transferată într-un vas mai încăpător.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cremă de zahăr ars, rețetă originală

Este cunoscut faptul că florile adoră apa, însă nu în exces. Mușcatele preferă solul ușor umed. Udarea în exces poate conduce la putrezirea rădăcinilor.

Este bine să udăm mușcatele dimineața și seara, dacă se află într-un loc unde beneficiază de lumină pe întreaga durată a zilei.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura care se face singură, în câteva minute

Dacă plantele sunt poziționate într-o zonă cu semiumbră, pot fi udate o dată la două zile. De asemenea, specialiștii recomandă, atunci când este posibil, udarea plantelor cu apă de ploaie, fiind marele secret al unor plante de invidiat.

Totodată, o dată pe săptămână, se recomandă pulverizarea frunzelor mușcatelor cu apă. Frunzele și florile uscate trebuie să fie îndepărtate imediat, astfel încât să fie evitată instalarea ciupercilor.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Secretul ascuns ca aceste cornulețe să se topească în gură

Mușcatele pot fi stimulate cu ajutorul soluțiilor speciale. Totuși, îngrășămintele prea concentrate trebuie evitate, deoarece pot arde rădăcinile.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă se opun vehement

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă...

Alte știri din aceeași categorie