11.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 25 mai, 2024

Î.P.S. Calinic gazdă bună pentru Ponta în Argeş!

Alte Știri

După a vizitat Dacia de la Mioveni şi nu a mai ajuns la Piteşti, candidatul la alegerile prezidenţiale Victor Ponta a intrat pe mâinile calde ale lui Î.P.S. Calinic la Curtea de Argeş.

Acestora li s-au alăturat sute de argeşeni care au asistat la slujba din faţa catedralei mânăstirii Argeşului, oficiată de ÎPS Calinic pentru Carol I, de la a cărui trecere la cele veşnice s-a scurs un veac, dar şi pentru ceilalţi regi ai ţării. S-a cântat “Veşnica pomenire” şi s-au depus coroane de flori la mormintele lui Carol I şi Elisabeta, dar şi ale lui Ferdinand I şi Maria, din catedrală şi apoi la mormântul lui Carol al II-lea din capela construită special în curtea mănăstirii, unde odihneşte pe veci din februarie 2003. La ceremonie, fanfara militară a intonat imnuri funebre, iar subunităţi militare au prezentat onorul. Coroanele s-au depus din partea Guvernului României, a Consiliului Judeţean Argeş, a primăriei Curtea de Argeş şi a primăriei Piteşti. Pe lângă primarul Tudor Pendiuc, liderul PSD Argeş, Florin Tecău, vicepreşedintele PSD, Ion Mânzână au fost prezenţi numeroşi primari din zonă, dintre care-i amintim pe Doru Dumitru Slătineanu (Tigveni), Gheorghe Minculete (Cepari), Constantin Iatagan (Şuici), Nicolae Langer (Sălătrucu), Vasile Sava (Albeşti), Ion Ionescu (Cicăneşti), Remo Mateescu (Corbeni), Gheorghe Stoican (Arefu), Vasile Dina (Valea Danului) sau Ştefan Benonie (Aninoasa) cărora li s-a alăturat şi prefectul Mihail Oprescu.

Ultima oprire s-a făcut la viitoarea catedrală aflată în construcţie, unde Î.P.S. Calinic i-a prezentat lui Victor Ponta şi însoţitorilor săi planurile edificiului, stadiul în care se află construcţia şi problemele cu care se confruntă cei ce trudesc la această realizare ce va da noi valenţe turistice acestui “oraş al regilor”.

Ultimele Știri

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel. Deschis recent în orașul de...

Alte știri din aceeași categorie