23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Iată cum îţi formezi o gândire pozitivă, inspirată după muntele Athos

Alte Știri

Încărcarea energetică şi invocarea bunei soarte are un efect mai puternic atunci când sunt practicate anumite tehnici şi exerciţii.  
 

Ziua perfectă o croieşti cu gândul, dimineaţa

Repetă mental de trei ori: “ziua aceasta este un dar de la Dumnezeu, să o primesc ca atare“. Dimineaţa, la sculare, ridică-te din pat lent, dar ferm. Cu faţa spre răsărit, spune mental, de două ori: “Este o zi bună“.

Învaţă să te trezeşti, învaţă să mănânci

Ziua perfectă se sprijină pe doi piloni: gândul pozitiv, mâncarea potrivită. Fiecare zi are un simbol şi un stăpân care-ţi sunt releuri spre tărie. Sărbătorile sunt repere ale salvării. Când deschizi ochii, atrage binele şi crează împrejurări favorabile ţie. Precizează-ţi scopul, şi scopul va veni singur spre tine. Dar ai grijă să-l formulezi precis, cu ochii deschişi şi cu mintea senină. La mâncare, evita două greşeli şi anume: abundenţa şi hrana preparată.

Autocontrolul expresiei feţei

Lumea este o oglindă şi-ţi restituie chipul pe care îl arăţi, spunea un înţelept. Dacă îi arăţi chip posomorât, îţi restituie eşecuri, dacă îi arăţi chip senin, îţi restituie seninătate şi realizare. Oricâte griji şi preocupări ai între pereţii casei, pe stradă descreţeşte-ţi fruntea şi construieşte-ţi un chip senin, destins. Mereu funcţionează între tine şi alţii o hipnoză spontană, neştiută, dar puternică. Oamenii se sugestionează tacit prin chip, atitudine, culori, aşteptări. Un om îmbunătăţit are efect pozitiv, prin simpla lui prezenţă, asupra a 100 de oameni. Pe stradă, la birou, toţi vor primi de la tine, fără să ştie, un program pozitiv. Tu însuţi vei resimţi pozitiv reflexia acestui program, căci lumea este o oglindă.

Nu te enerva că doi şi cu doi fac patru
Iată un test pentru a verifica starea nervilor unui om. Întreabă-l cât fac doi şi cu doi. Un nevrotic îţi va răspunde: “doi şi cu doi fac patru, dar chestia asta mă enervează teribil”. Aşadar, nu te enerva că doi şi cu doi fac patru, nu te enerva că lumea este cum este, că strâmbul este prea strâmb. Mânia este mare consumatoare de energie. Mânia “perforează” şi strică acel înveliş nevăzut, acea compunere de câmpuri de energii care protejează corpul vostru.

O soluţie împotriva suferinţei de a trăi

Există 64 de remedii împotriva suferinţei. “Luarea la cunoştinţă” este primul remediu, adică conştientizarea. Şi, dacă începi să-l practici corect, consecvent şi continuu vei fi scutit de celelalte 63 de remedii. “Luarea la cunoştinţă” este mutarea atenţiei de la grijile tale spre corpul tău, de la grijile mari şi însemnate la neînsemnatul corp.

Iniţierea în terapia iertării

Exerciţiul iertării se practică la apusul soarelui. Foloseşte energia finalului de zi pentru cel mai important exerciţiu al optimizării tale. Nu te culca niciodată apăsat de neiertare. Să nu rămână în mintea ta, peste noapte, cel neiertat. Tot ce rămâne neiertat în tine se transformă în program negativ şi produce, în viitor, rău. Adversitatea este o impuritate, n-o păstra în tine, dizolv-o. Aşadar, ierţi pentru tine, nu pentru altul. Ierţi ca să dizolvi un focar patogen. Boala este o informaţie despre încătuşare. Când ierţi un adversar, te eliberezi de el – tu rupi lanţul (cea mai dură legătură este între victimă şi călău). Cea mai bună iertare este să faci bine. Să trimiţi un gând bun către ei. Tu eşti ei. Repetă fraza: “Sunt uşor, sunt tot mai uşor”. Ca şi cum, iertând, te despovărezi de o greutate. “Mă eliberez iertând, mă dezleg, sunt uşor”. Iertând, tu arzi negativitatea din trupul tău actual şi din soartă. Evocă mental pe cel iertat şi dăruieşte-i gândul însănătoşirii, al bunei soarte. Nu-i un dar simbolic, e chiar real; gândul construieşte, participarea la arhitectura vibratoare a semenului tău şi, mai departe a lumii. Gândul iertării aduce armonie, iar tu vei locui într-o lume armonioasă. Gândul este mai puternic decât fapta.

 

 

 

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie