21.3 C
Campulung Muscel
joi, 30 mai, 2024

Imaginea zilei vine din Muscel. La mânăstire cu elicopterul. Video

Alte Știri

Imaginea zilei vine din Muscel. La mânăstire cu elicopterul. A devenit atracția evenimentului. Cei prezenți la punerea pietrei de temelie la Athosul Argeșului au dat o fugă să filmeze elicopterul din iarbă.

Imaginea zilei vine din Muscel. La mânăstire cu elicopterul

Un om de afaceri din București a venit cu elicopterul la slujba oficiată de un sobor de preoți de pe Muntele Athos prezenți special pentru acest eveniment.

Se pare că deplasarea nu a fost una izolată, omul de afaceri a donat o sumă importantă de bani pentru ridicarea locașului de cult de la Vlădești.

Numărul persoanelor care au dorit să participe la slujba de sfințire a locului unde s-a pus piatra de temelie a mânăstirii care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Neagoe Basarab a depășit cu mult 5000 de suflete.

E pe bune! Muntele Athos vine în Argeș. În urmă cu câteva luni vă anunțam că în localitatea Vlădești a județului Argeș, călugării de pe Muntele Athos vor construi mânăstirea cu hramul Sfântului Neagoe Basarab.

Terenul fiind donat de un om de afaceri din Pitești. Cu ajutorul ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a fost binecuvântată construirea mânăstirii Sfântului Neagoe Basarab inițial Schitul Sfântului Neagoe Basarab dependent direct de Arhiepiscopie, până ce va fi ridicat la rangul de mânăstire, în localitatea Vlădești, județul Argeș.

Părinții de la Chilia Buna Vestire a Schitului Lacu, din Muntele Athos, au primit
binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Calinic al Argeşului și Muscelului să pună în lucrare intenția
de a ctitori primul sfânt lăcaş închinat celui între sfinţi, voievodul Neagoe Vodă Basarab, al Țării
Românești, la indemnul unor frați români din țară.

Sfântul voievod Neagoe, ctitorul bisericii de la Curtea de Argeș, este unul dintre cei mai cunoscuți ctitori români din Athos. El a fost și un domnitor cultivat, un om duhovnicesc, cu viață ascetică.

Schitul Sfântul Neagoe Vodă Basarab a fost înființat de către Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin decizia 181, din 28 septembrie 2022.

În prezent se fac demersuri pentru obținerea autorizaților legale pentru ridicarea edificiului.

Obștea viitoarei Mânăstiri Sfântul Neagoe Vodă Basarab îşi propune să aducă viețuirea aghioritică în inima țării noastre. Îmbinând armonios tradiția patristică bizantină cu cea
românească.

Ultimele Știri

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal?

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal? Din 2018, încoace angajații...

Alte știri din aceeași categorie