10.7 C
Campulung Muscel
joi, 30 mai, 2024

VIDEO. Muntele Athos a pus prima piatră la temelia bisericii care se va construi în Muscel

Alte Știri

Muntele Athos a pus prima piatră la temelia bisericii care se va construi în Muscel. Mii de oameni au participat astăzi la marele eveniment al anului 2023 care s-a organizat la pădure în localitatea Vlădești.

Un om de afaceri din Argeș a donat terenul unde se va construi noua biserică, cu un schit monahal după regulile din Muntele Sfânt.

VIDEO. Muntele Athos a pus prima piatră la temelia bisericii care se va construi în Muscel

Au fost prezenți astăzi la slujbă, părinții de la Chilia Buna Vestire Schitul Lacu de la Sfântul Munte Athos. Schitul va purta hramul Sfântului Neagoe Basarab.

Din peisaj nu a lipsit opulența. Un om de afaceri din București a participat la eveniment adus de un elicopter. A plătit 1800 de euro pe oră, iar șederea lui la Vlădești a durat cam 5 ore.

Oricum elicopterul a făcut senzație. A fost imaginea zilei în Muscel. Cei prezenți la eveniment au dat o fugă pentru a filma elicopterul și a-l face public în social media. S-a viralizat imediat…

CITEȘTE ȘI. Imaginea zilei vine din Muscel. La mânăstire cu elicopterul. Video

Se pare că deplasarea nu a fost una izolată, omul de afaceri a donat o sumă importantă de bani pentru ridicarea locașului de cult de la Vlădești.

Cu ajutorul ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a fost binecuvântată construirea mânăstirii Sfântului Neagoe Basarab inițial Schitul Sfântului Neagoe Basarab dependent direct de Arhiepiscopie, până ce va fi ridicat la rangul de mânăstire, în localitatea Vlădești, județul Argeș.

Sfântul voievod Neagoe, ctitorul bisericii de la Curtea de Argeș, este unul dintre cei mai cunoscuți ctitori români din Athos. El a fost și un domnitor cultivat, un om duhovnicesc, cu viață ascetică.

Schitul Sfântul Neagoe Vodă Basarab a fost înființat de către Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin decizia 181, din 28 septembrie 2022.

Obștea viitoarei Mânăstiri Sfântul Neagoe Vodă Basarab îşi propune să aducă viețuirea aghioritică în inima țării noastre. Îmbinând armonios tradiția patristică bizantină cu cea
românească.

 

Ultimele Știri

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc. Este vorba despre Festivalul Internațional...

Alte știri din aceeași categorie