17.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Argeșul pe primul loc. Anul Mântuirii 2023, luna mai, ziua 1

Alte Știri

Argeșul pe primul loc. Anul Mântuirii 2023, luna mai, ziua 1. Ion Mînzînă președintele Consiliului Județean Argeș, împreună cu vicepreședintele Adrian Dumitru BUGHIU Administratorul Public al Județului – #CristianPuiu și managerul Muzeului Județean Argeș – #CornelPopescu, au participat astăzi, 1 mai 2023, la #Vlădești.

Aici a avut loc Slujba de Sfințire a Așezării Pietrei de Temelie a Bisericii Schitului închinat Sfântului Neagoe Basarab.

Schitul are hramurile secundare Sfânta Cuvioasă Teofana Basarab, Sfântul Ierarh Nifon- Patriarhul Constantinopolului și Sfântul Întâi Mucenic și Arhidiacon Ștefan.

Argeșul pe primul loc. Anul Mântuirii 2023, luna mai, ziua 1

Acest Schit va deveni prima Mănăstire din România cu rânduială athonită.
Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți, diaconi și monahi de la Sfântul Munte Athos.
La Slujba Așezării Pietrei de Temelie a participat un număr mare de credincioși, reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale.
Laolaltă cu înălțarea bisericii principale, în acest loc, obștea de monahi a Schitului “Sfântul Neagoe Basarab”, va construi și un Așezământ Monahal, prevăzut cu bibliotecă, chilii, ateliere și spații administrative.
Astăzi a fost numit și întâiul egumen al Schitului, Precuviosul Părinte Ieromonah Cosma Giosanu, sprijint de Precuviosul Părinte Ieromonah Ștefan Nuțescu și Părintele Ieromonah David Gălbează, de la Chilia Buna-Vestire- Schitul Lacu din Sfâtul Munte Athos.
Președintele Consiliul Judetean Arges, Ion Mînzînă, și vicepreședintele Adrian Dumitru BUGHIU sunt deputați aleși în Adunarea Eparhială.
De asemenea, președintele Ion Mînzînă este și reprezentantul Argeșului în Marea Adunare Națională. Dar și academicianul Gheorghe Păun și părintele Ciprian Vuțan.
Ultimele Știri

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap. Consumul de alcool...

Alte știri din aceeași categorie