16.1 C
Campulung Muscel
duminică, 28 mai, 2023

Varujan Vosganian uimit de Biblioteca din parc a Câmpulungului

Alte Știri

Varujan Vosganian uimit de Biblioteca din parc a Câmpulungului. Nu a ezitat nicio secundă să facă imagine orașului de la poalele Mateiașului și a postat pe pagina socializare următorul mesaj:

„Biblioteca din parc” este una dintre cele mai frumoase inițiative de care am auzit în ultima vreme. Mai ales că ea se datorează unor tineri iubitori de literatură.

Un grup de douăzeci de adolescenți din Câmpulung Muscel au ales să picteze pe cele o sută de trepte ale Parcului Ștefănescu din localitate, tot atâtea titluri de cărți, cu vopsea de diferite culori.

Varujan Vosganian uimit de Biblioteca din parc a Câmpulungului

Tinerii, membri ai grupului autointitulat „Leolution”, cu deviza „Solution through evolution”, au scris, timp de patru zile, la sfârșitul lui august 2019, titlurile cărților din literatura universală, de la Homer și până la Harry Potter, pe care le-au socotit nimerite pentru un asemenea canon.

Între timp, vopseaua a început să se șteargă, dar numele cărților se descifrează încă. Iată și Cartea șoaptelor. Mă bucur că tinerii au ales pentru ea culoarea galbenă, care vă urează bun venit în acest cel de-al cincilea anotimp, etern, al cărților.

Mulțumesc criticului literar Răzvan Voncu, cel care mi-a semnalat existența acestei biblioteci inedite”, a scris Varujan Vosganian pe pagina sa de socializare.

La acea vreme, timp de patru zile, 20 de tineri din Câmpulung au dat viață unui parc din oraș, transformându-l într-o adevărată bibliotecă.

Pe treptele care străbat Parcul Ștefănescu, ei au pictat 98 de titluri de cărți. Prin care trecătorii sunt invitați la lectură și se pot bucura de mai multă culoare.

”Vandalism elegant” este proiectul în care tinerii au ascuns povești în scările prăfuite și roase de vreme ale parcului, iar strădania lor este apreciată și lăudată de cei care vin în parc.

Ei au venit cu ideea. Au ales titlurile de cărți și, până la lăsarea serii, au muncit cu entuziasm. Asta pentru a da o pată de culoare unui loc destul de anost. Carmen-Victoria Bârloiu, advisor Lions Club ”Negru Vodă” Câmpulung, povestește cum au ajuns ”leuții” să facă pictură pe scări și de ce au ales acest loc:

Pe treptele care străbat parcul își fac poze turiștii

Parcul Ștefănescu din Câmpulung este foarte tranzitat. Fiind în apropierea Complexului-restaurant Ciobănașul.

Pe treptele care străbat parcul își fac poze turiștii. Se fac pozele pentru nunți, selfie-uri, adolescenții ”la drum de seară” populează toată zona. Vrând-nevrând fac parte deja din Câmpulungul ”turistic”, din ”imaginea” lui.

Și pentru că au văzut mereu treptele tot mai triste și în paragină, la una dintre întâlniri, unul dintre leuți a propus să ne ocupăm un pic de ele.

Ne-am inspirat din mediul online. Și am propus primăriei să ne lase să desfășurăm o sesiune de Design Street în zonă.

Sunt niște copii tare buni și ei știu că viitorul este condus prin educaţie… De aici probabil și tema. Ei au propus tema, ideea cu cărțile: Poate le dăm sugestii de lectură unora!”. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Ce calculatoare se cumpără prin programul „Euro 200”. Este obligatoriu un anumit sistem de operare

Ce calculatoare se cumpără prin programul „Euro 200”. Este obligatoriu un anumit sistem de operare. S-a modificat și configurația minimă...

Alte știri din aceeași categorie