Imaginea zilei vine din nordul județului Argeș!
Imaginea zilei vine din nordul județului Argeș!

Imaginea zilei vine din nordul județului Argeș!

Imaginea zilei vine din nordul județului Argeș! Ea reflectă imaginea județului, din păcate. Poza este făcută în satul Sătic, comuna Rucăr, județul Argeș situată în Parcul Național Piatra Craiului. Acest decor a putut fi văzut și cu mulți ani în urmă, dar atunci nu era social media în vogă.

Lacul Sătic este un tampon între Hidrocentrala Clăbucet, care are ca sursă de apă Lacul Pecineagu, în amonte, şi cea de la Rucăr, în aval, pe Râul Dâmboviţa. Sunt câţiva ani de când Lacul Pecineagu a fost transformat într-o groapă de gunoi, participând la dezastrul ecologic, pe lângă turişti, şi localnicii, care aruncă în apă tot ce le prisoseşte.

„Ştiţi că, săptămâna trecută, v-am pus o postare în legătură cu imaginea mai puţin plăcută din Satic, unde gunoiul a luat amploare. Vreau să felicit iniţiativa domnului Dorian Achim, care s-a dus de unul singur şi a reuşit, într-un timp record, să strângă nouă saci de gunoi şi, în acelaşi timp, a prins şi o vreme super plăcută. Sper ca, pe viitor, să avem şansa să ne organizăm mai mulţi şi să facem zona “lună”. Am avea pentru primăria Rucăr rugămintea de a dispune ridicarea din zonă a celor nouă saci de gunoi!”, a scris pe Facebook Denis Dumitru.

About The Author

Related posts