35.2 C
Campulung Muscel
marți, 16 iulie, 2024

În acest weekend ”Bătălia cărţilor”la final!

Alte Știri

Sâmbătă, 25 octombrie, ora 10.00, în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene ″Dinicu Golescu″ Argeş, va avea loc finala concursului naţional de lectură ”Bătălia cărţilor”, competiţie organizată de Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş cu scopul de a stimula lectura în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Concursul ”Bătălia cărţilor” lansat în luna martie a acestui an, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, s-a organizat în mai multe biblioteci publice din ţară. Prin ”Bătălia cărţilor” au fost popularizate cărţile specifice fiecărei categorii de vârstă destinate copiilor si adolescenţilor, punându-se accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.

Astfel, în cadrul acestei competiţii desfăşurate de Bibliotecă, la categoria 11-13 ani – s-au înscris 25 de copii, însă numai 5 au întrunit condiţiile necesare pentru a merge în finală, iar la categoria 14-18 ani – s-au înscris 35 de adolescenţi, 8 mergând în finală.

Cei 13 finalişti vor răspunde la un set de întrebări pe marginea cărţilor citite şi înscrise în concurs, iar participantul care va răspunde cel mai argumentat la toate întrebările juriului, va deveni Cititorul anului. De asemenea, se va acorda un premiu pentru Cea mai bună fişă de lectură, iar cartea care s-a bucurat de cele mai multe solicitări din partea tinerilor și a fost votată cu cel mai mare punctaj, va deveni Cartea Anului.

Premiile vor consta în cărţi şi materiale promoţionale. Pe lângă acestea, ”Cititorul anului” va primi un dispozitiv mobil de comunicaţii tip TABLETĂ. M.M.

Ultimele Știri

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos. Prefectul Dragoș Predescu face vizite de...

Alte știri din aceeași categorie