a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

9.6 C
Campulung Muscel
duminică, 2 aprilie, 2023

În nordul județului Argeș se construiește o mănăstire imensă

Alte Știri

În nordul județului Argeș se construiește o mănăstire imensă. Va avea rânduiala athonită pusă sub ocrotirea Sfântului Neagoe Basarab.

Părinți athoniți români și credincioși care frecventează comunitățile românești din Sfântul Munte Athos au inițiat construirea unei mănăstiri cu rânduială athonită. Este pusă sub ocrotirea Sfântului Domnitor Neagoe Basarab. Aceasta va fi situată la Vlădești, nu departe de ctitoria de la Curtea de Argeș a domnitorului.

Sfântul Neagoe Vodă Basarab a fost ales ca ocrotitor pentru că a fost un rugător isihast și a marcat istoria, cultura și viața Bisericii Române. Dar și pentru că a făcut donații și ctitorii numeroase în Sfântul Munte Athos.

În nordul județului Argeș se construiește o mănăstire imensă

Starețul noului așezământ este Ieromonah Cosma Gioșanu de la Mănăstirea Sihăstria Neamț. Acesta l-a avut naș de călugărie pe Arhimandritul Ioanichie Bălan. Iar îndrumător duhovnicesc al obștii este Părintele Ștefan Nuțescu de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos.

Sfântul Neagoe Basarab, ctitor la Curtea de Argeș și în Sfântul Munte

„Acest proiect are o semnificație duhovnicească și importanță simbolică deosebită, întrucât călugări români athoniți vin, din patria isihasmului, cu intenția să ctitorească mănăstire în numele voievodului isihast ctitor la Athos”, explică Ieromonahul Cosma Giosanu.

„Personal, am acceptat cu bucurie și râvnă, dar și cu destule ezitări, să fiu implicat în acest proiect. Cu o parte dintre părinții români athoniți, de la Chilia Buna Vestire din Schitul Lacu, am ucenicit împreună la Mănăstirea Sihăstria o perioadă îndelungată, la picioarele marilor duhovnici Paisie Olaru, Cleopa Ilie, Ioanichie Bălan, Casian Frunză, Macarie Tănase.” Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Cupoanele CFR gratuite ale pensionarilor înlocuite cu 5 alimente importante

Cupoanele CFR gratuite ale pensionarilor înlocuite cu 5 alimente importante. Deputatul PSD Gabriel Zetea i-a propus ministrului Muncii un proiect...

Alte știri din aceeași categorie