11.1 C
Campulung Muscel
marți, 21 mai, 2024

Întâiul Iohannis al Argeşului, refuzat de naşul de botez!

Alte Știri

O familie din Argeş, ce locuieşte de peste un deceniu în Anglia care nu a vrut să-şi decline identitatea din motive personale, ne-a povestit în cadrul unui amplu interviu că data de 16 noiembrie 2014 a început să creioneze istoria vieţii lor.

Pentru început te rugăm să ne spui, de ce ai ales să ieşi cu toată familia, să votezi în Anglia, ţinând cont că soţia ta aştepta un copil în acea perioadă. Eşti de foarte mulţi ani plecat, mai vrei să te întorci în ţară?

– Îmi iubesc foarte mult ţara, vreau să mă întorc acasă. Sunt plecat de nevoie ca să pot câştiga bani, vreau să spun că toate sumele strânse de mine prin ţări străine le-a investit în ţară, acasă în Argeş. Nu am avut altă soluţie, a trebuit să plec la muncă. Vreau să vă spun că am ieşit la vot pentru că şi eu şi familia mea am dorit o schimbare pentru ţara noastră. Am îndurat cozi lungi, frig şi ore multe de stat în picioare. Chiar dacă aveam un copil de mână şi o soţie cu burta la gură, nimeni nu ne-a lăsat să votăm mai repede. Am plecat de la secţia unde noi eram înscrişi la câţiva zeci de kilometri, tocmai la Portsmouth unde aici am dat peste un domn Ionescu care ne-a ţinut la uşă până la orele 20.55. M-am bucurat totuşi că am putut vota după aproape zece ore de stat la cozi.

Nu ţi-a fost frică că pe soţia ta o puteau apuca semnele naşterii în orice moment?

– Sincer, chiar da. Nu i-am spus, dar dacă nu o aveam pe ea, nu puteam vota. Când s-a închis secţia de votare, au mai rămas sute de persoane care nu au mai votat la Portsmouth. Acel domn Ionescu chiar m-a întrebat cu cine votez, când am refuzat să-i răspund, a început să se răzbune pe toţi care erau afară. Vi se pare normal?

Ne-am dat seama că aţi fost un susţinător înfocat al lui Klaus Iohannis, familia din ţară cum a primit gestul?

– Cum să primească gestul, le-am dat 100 de lire să voteze cu Iohannis iar la toţi vecinii mei câte un pachet de cafea. I-am convins iar acum sunt mândri că au preşedintele pe care îl doreau dar le era frică să îl voteze pentru că au fost ameninţaţi de pesedişti.

Soţia a născut, cum îi veţi pune numele copilului?

– Pentru toate sacrificiile care le-am făcut copilul va avea două nume, probabil al unui sfânt, gen Gabriel şi cu siguranţă al doilea va fi Iohannis.

Cum a reacţionat familia, apropiaţii când au auzit numele copilului?

– Şocant! În primul rând naşul de botez care este un pesedist cu ştate vechi, cu putere si influenţă dar şi extrem de cunoscut în Argeş a refuzat să boteze copilul. Trebuia ca acest eveniment să se întâmple în oraşul meu natal. Acum o să rămân în Anglia, o să botez copilul aici probabil cu alt naş. Acum înţelegeţi de ce v-am cerut să nu îmi declinaţi identitatea? Mai mult decât atât am primit ameninţări pe toate liniile, când o să vin acasă, că o să mi se închidă uşile pe la instituţii.

Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie