21.3 C
Campulung Muscel
joi, 30 mai, 2024

Marius Pîrvu de la (ABA) Argeş riscă să fie înlocuit din funcţie de un câmpulungean?

Alte Știri

Săptămâna trecută s-a încheiat cu multe emoţii pentru viceprimarul Câmpulungului, Liviu Ţâroiu care s-a aşteptat de la o clipă la alta, în cadrul şedinţei de Consiliul Local să fie suspendat din funcţie. Probabil la următoarea şedinţă de Consiliul Local care va avea loc în luna decembrie nu va mai scăpa de decizia tăioasă a colegilor săi din administraţia locală şi va fi înlocuit de penelistul Bogdan David (informaţie primită pe surse). Tot pe surse am mai aflat că viceprimarul Liviu Ţâroiu nu se mulţumeşte să rămână doar cu funcţia de consilier local al Câmpulungului şi aspiră la o funcţie de director pe la Piteşti. Se pare, că în cărţi i-a picat tocmai funcţia de şef la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Argeş – Vedea deţinută în prezent de Marius Pîrvu. Cum va reuşi Liviu Ţâroiu să îl mişte pe Pîrvu din funcţie? Tot pe surse am aflat că lucrurile sunt extrem de simple, deoarece Marius Pârvu este un apropiat al fostului primar al municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, cel care a insistat la baronul de Vrancea, Marian Oprişan ca Marius Pîrvu să fie numit la ABA Argeş-Vedea. La acea vreme imediat, Vasile Pintilie, directorul care a fost impus în fruntea ANAR de către Marian Oprişan, s-a conformat şi l-a numit pe omul lui Pendiuc – deşi nu a existat aprobarea Consiliului de Conducere, aşa cum prevede legislaţia în vigoare – în această funcţie importantă.

Care este asul din mâneca lui Ţâroiu?

Fostul director general al Administraţiei Naţionale “Apele Române” (ANAR), Vasile Pintilie, a numit ilegal în fruntea uneia dintre cele mai mari unităţi din subordine- Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Argeş – Vedea un director de la Oltchim căruia i s-a dublat salariul, în timp ce combinatul era deja în colaps. Începând de la sfârşitul lunii iulie 2014, Marius Pîrvu, director al Direcţiei Petrochimică de la Oltchim, a fost numit, prin detaşare, de Vasile Pintilie, fără acordul Consiliului de Conducere, director al ABA Argeş. Printre alte condiţii legale pe care Pîrvu nu le îndeplineşte se numără vechimea în domeniul Apelor de minimum 10 ani şi opt ani într-o funcţie de conducere. Potrivit informaţiilor deţinute de Ziarul din Muscel, Marius Pîrvu, este cercetat de procurorii DNA pentru unele ilegalităţi „puse în scenă” în perioada când era director al Secţiei Mecanice din cadrul Arpechim Piteşti.

Zestrea lui Marius Pîrvu

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Marius Pîrvu are o zestre imobiliară, adică două apartamente în Piteşti, un altul în Bucureşti şi o casă de locuit în judeţul Argeş. În plus, mai deţine un teren intravilan de 1170, 9 metri pătraţi în Piteşti. Însă, în 2013, Pîrvu încasa ca director la Oltchim, un salariu lunar de 4.900 de lei, iar anul acesta remuneraţia sa aproape că s-a dublat, ajungând să primească lunar câte 9.400 de lei.

Zestrea lui Liviu Ţâroiu

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Liviu Ţâroiu deţine în Câmpulung, trei terenuri, două dobândite prin moştenire în anul 2004, unul având o suprafaţă de 3.105 metri pătraţi, altul cu o suprafaţă de 4.772 metri pătraţi. În anul 2008, Liviu Ţâroiu a mai dobândit prin cumpărare 8.822 metri pătraţi. La capitolul imobile deţine o casă în Câmpulung, un apartament în Bucureşti şi o locuinţă în Poiana Braşov. Funcţia de viceprimar i-a adus un venit în anul 2013 de 34.434 lei.

Ultimele Știri

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal?

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal? Din 2018, încoace angajații...

Alte știri din aceeași categorie