16.8 C
Campulung Muscel
marți, 18 iunie, 2024

Investiția de anvergură care îi dă mari bătăi de cap, primarului Cristian Gentea

Alte Știri

Investiția de anvergură care îi dă mari bătăi de cap, primarului Cristian Gentea. Este vorba despre Bazinul Olimpic din Pitești. Acesta urmează să primească toate avizele de la ISU pentru a putea fi redeschis după modernizare.

Numai că lucrurile s-au împotmolit din cauza investițiilor făcute în interior. Primarul Cristian Gentea a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Bazinul Olimpic nu este o clădire nouă.

Investiția de anvergură care îi dă mari bătăi de cap, primarului Cristian Gentea

“Am făcut doar amenajări. Am adus scaune rezistente la foc. Trebuie trape care să se deschidă ca la sala polivalenta. Am scos scaune din tribună. Imi doresc să inauguram Bazinul înainte de Paște. Sper să luăm autorizația în cel mai scurt timp”, a mai declarat primarul Cristian Gentea.

Deschiderea Bazinului Olimpic Pitești era prevăzută pentru ianuarie 2023. Iar la deschiderea oficială erau invitați consacrații înotători David Popovici și Robert Glință, multipli campioni mondiali și europeni.

Pentru Robert Glință, piteștean de origine, deschiderea Bazinului Olimpic Pitești va avea și o latura emoțională. Robert și-a început cariera la Bazinul Olimpic Pitești.

Bazinul Olimpic din Pitești era de mai mulți ani într-o stare avansată de degradare. Iar în 2019 a început reabilitarea din temelii a acestuia, finanțarea majoritară provenind de la Uniunea Europeană.

Bazinul Olimpic Pitești, ce are o structură deosebită, a fost proiectat de către Mihail-Naum Teodorescu, unul dintre cei mai valoroși arhitecți români. Iar acest proiect a primit în 1985 Premiul Uniunii Arhitecților din România, fiind ulterior recompensat în 1989 cu o distincție specială la un concurs internațional de proiecte de arene sportive și bazine de înot organizat în fosta Republică Federală Germania.

Decenii în șir, Bazinul Olimpic Pitești a găzduit numeroase competiții naționale și internaționale. Numai că patina timpului a început să își lase treptat amprenta. Iar după 2010 starea de degradare a Bazinului Olimpic s-a accentuat, multe dintre dotări și instalații fiind deja foarte învechite.

Autoritățile locale din Pitești au reușit să acceseze fonduri europene pentru un proiect intitulat „Modernizare, montare sistem panouri solare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic din Pitești”, cu o valoare totală de 16,5 milioane lei. Lucrările efective au început pe 30 mai 2019.

Ultimele Știri

PSD la Câmpulung se menține ca în 2020, în Consiliu Local. Nu a câștigat, nici nu a pierdut

PSD la Câmpulung se menține ca în 2020, în Consiliu Local. Nu a câștigat, nici nu a pierdut. După...

Alte știri din aceeași categorie