18.5 C
Campulung Muscel
duminică, 28 mai, 2023

ION MÎNZÎNĂ. Consiliul Județean Argeș nu are nicio treabă cu perchezițiile la greii deșeurilor

Alte Știri

ION MÎNZÎNĂ. Consiliul Județean Argeș nu are nicio treabă cu perchezițiile la greii deșeurilor.

La data de 21 martie 2023, au fost organizate descinderi de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești.

Oamenii legii au pus în aplicare 33 de mandate de percheziții domiciliare, în județele Argeș, Ilfov, Vrancea și în municipiul București.

Cauza a avut ca obiect comiterea infracțiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de delapidare, înșelăciune, fals intelectual.

Uz de fals, instigare la fals intelectual, colectarea, transportul, valorificarea sau eliminarea de deşeuri, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu.

Infracțiuni care pot provoca o daună semnificativă calităţii aerului, calităţii solului sau calităţii apei ori animalelor sau plantelor, deturnarea licitațiilor publice și îngroparea deșeurilor.

Practic, în Argeș, ar fi acționat un grup infracțional organizat constituit, consolidat și structurat în ultimii 10 ani, specializat pe segmentul managementului deșeurilor nepericuloase.

ION MÎNZÎNĂ. Consiliul Județean Argeș nu are nicio treabă cu perchezițiile la greii deșeurilor

Scopul constituirii acestui grup a fost de obținere a unor avantaje financiare necuvenite.

Prin raportarea ca fiind reciclate către organizațiile pentru transferul responsabilității a unor cantități cât mai mari de deșeuri.

Pentru îndeplinirea obligațiilor anuale asumate față de producătorii de deșeuri ar fi fost creat un prejudiciu Administrației Fondului pentru Mediu.

Citește și. S-a întâmplat în trafic! Bătut zdravăn pentru că a condus prea încet!

După percheziții, au apărut zvonuri cum că, ar fi fost făcute percheziții și la Consiliul Județean Argeș.

Nimic mai fals, iar acest aspect a fost subliniat chiar de președintele instituției, Ion Mînzînă, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Argeș TV.

,,Am fost întrebat și la Argeș TV despre situația de la depozitul ecologic de la Albota.

 

Am explicat foarte clar: Consiliul Județean Argeș nu are nicio treabă cu ceea ce am înțeles că este verificat și anume relațiile economice dintre OIREP-uri și operatorul privat care gestionează depozitul.

Activitatea de acolo este concesionată încă din 2012, în urma unei licitații, unui operator privat.

CJ Argeș este, conform legii, membru în toate ADI-urile din județ, iar în ADI Servsal suntem membri, la fel ca toate UAT-urilor care o formează.

Citește și. Accident MORTAL! Bătrân OMORÂT de un tânăr de 21 de ani

Este drept că în mass-media a apărut și o informație eronată, sper că nu voit – deși comunicatul remis de Direcția care făcea cercetarea era cât se poate de clar – că ar fi fost făcute percheziții și la Consiliul Județean. Nici vorbă!,, a precizat președintele C.J. Argeș, Ion Mînzînă.

Ultimele Știri

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul!

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul! Joi, când creştinii ortodocşi sărbătoreau Înălţarea Domnului...

Alte știri din aceeași categorie