11.1 C
Campulung Muscel
marți, 21 mai, 2024

IPS Calinic a fost prezent la Câmpulung pentru slujba parastasului Marioarei Murărescu

Alte Știri

La un an, de la dispariția fulgerătoare a Marioarei Murărescu, fiica Muscelului născută în familie de preoți, în localitatea Stoenești, județul Argeș, ÎPS Calinic a fost prezent, în data de 29 ianuarie 2015, la mânăstirea Negru Vodă, din municipiul Câmpulung, unde înconjurat de un sobor de preoți a oficiat slujba parastasului. Alături de soborul slujitor, s-au aflat membrii Adunării Eparhiale, precum și personalul Centrului Eparhial. ÎPS Calinic a evocat personalitatea și activitatea celei de la a cărei plecare s-a împlinit un an de zile, realizatoare Tezaurului Folcloric, Marioara Murărescu. Mare iubitoare a tradiţiilor populare, Marioara Murărescu a înţeles şi a transmis multor generații de români adevărul că folclorul şi muzica populară românească autentică îl apropie pe om de Dumnezeu şi de semenii săi.

Tristețe ascunsă după amintirile frumoase

Decesul ambasadoarei folclorului românesc, Marioarei Murărescu a lăsat un gol adânc în sufletele argeşenilor şi mai ales a celor din Muscel. Marioara Murărescu a avut rădăcini adânci la Stoeneşti, localitatea părinţilor ei, Petre Murărescu, fiind protopop de Muscel iar Viorica Vasilescu învăţătoare. De Câmpulung a fost legatată afectiv prin prisma verişoarei sale, Emilia care i-a fost mai mult decât o soră. De-a lungul timpului a primit distincţia de cetăţean de onoare al Câmpulungului ,,pentru că a promovat imaginea şi valorile Muscelului în special ale oraşului oferindu-ne şi încântându-ne cu numeroase spectacole folclorice”, îşi aduce aminte cu durere în suflet primarul Călin Andrei. La nivelul judeţului, preşedintele Constantin Nicolescu în anul 2009, în cadrul ,,Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului” i-a acordat Marioarei Murărescu distincţia de cetăţean de onoare al judeţului. Actualul protopop al Muscelului, Jenică Matei îşi aduce aminte de tatăl Marioarei Murărescu ca fiind o personalitate capabilă, un om de mare prestigiu în cadrul bisericii, deţinând şi funcţia de preşedinte al Consistoriului Eparhial Bucureşti. Vicepreşedintele PRM, Doru Vulpoiu a întâlnit-o personal pe Marioara Murărescu prin ţară. Îşi aduce aminte cum Marioara auzind că este din Lereşti, a lăcrimat spunând că sufletul său nu s-a rupt de Muscel, niciodată.

Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie