17.4 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

Județele unde nu s-au încărcat cardurile de alimente. Ce pot face beneficiarii în acest caz!

Alte Știri

Județele unde nu s-au încărcat cardurile de alimente. Ce pot face beneficiarii în acest caz! Prima tranșă din cei 250 de lei trebuie alimentați pe cardurirle de alimente în aceste zile. Prima zi în care au fost băgați bani a fost ziua de vineri. Județele unde s-au băgat bani de la început au fost Hunedoara, apoi Cluj Napoca (parțial).

CITEȘTE ȘI. Românii greu încercați vor primi tichete de la STAT pentru masa de Paște!

Newsweek România a scris că oamenii sunt supărați de faptul că există cazuri în care, în interiorul aceluiași județ unii oameni a primit banii pe card, alții nu au primit pe card cei 250 lei pentru alimente.

CITEȘTE ȘI. Vom primi salariul în euro. De când se va aplica în România și cât va fi cel minim

Ieri, unii beneficiari au confirmat intrarea banilor în județul Satu Mare (parțial), în funcție de compania emitentă. Cineva spune că în Teleorman au intrat banii, la fel în Alba Iulia. Cineva a confirmat că au intrat la Bacău. Altcineva confirmă pentru Bistrița.

Județele unde nu s-au încărcat cardurile de alimente. Ce pot face beneficiarii în acest caz!

Supărarea celor care trebuiau să beneficieze de cardurile de alimente s-a accentuat azi.

„Bună seara, în care județe nu s-au încărcat cardurile de alimente? PS: Am putut observa ca la unii au intrat dar la ceilalți nu… mi se pare ceva aiurea.

CITEȘTE ȘI. Unde trebuie să vă adresaţi dacă nu aţi primit cardurile sau dacă nu au fost încărcate

Adrian Caciu nici nu știe pe ce lume se afla și nici măcar nu are o data fixa ca să știe lumea când se vor încărca aceste cardur. Acesta a spus inițial a spus că se vor încarca după 10 – 15 februarie, acum este deja în 18, iar luni pe 19. Va mulțumesc mult tuturor!”, a scris cineva pe un forum. Iar răspunsurile au curs.

CITEȘTE ȘI. Data când intră banii pe cardurile de alimente. Milioane de români, îi așteaptă cu sufletul la gură

Așa am aflat că nu s-au băgat banii în Botoșani, Constanța, Iași, Sibiu, Gorj, Dolj, Mureș, Olt, Tulcea,

Dar s-a încărcat la Galați, Vâlcea, Prahova, Neamț, Baia Mare (parțial). Cineva a descris o situație ciudată: „Eu am card pentru băiețelul cu handicap, are și mama mea pensionară fiind. La mama i s-a încărcat, dar la băiețelul meu nu. Suntem din același judet Cluj și stăm la aceeași adresă.”

CITEȘTE ȘI. Adio, carduri de alimente pentru acești pensionari. De ce s-a luat această decizie

Dar cei mai mulți îi vor primi începând de luni. Un alt motiv pentru care cardurile se alimentează diferit o reprezintă firma care face asta: Sodexo, UP, Endered.

Ce bani se dau?

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat vineri, 19 ianuarie 2024, că începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei la 2 luni.

CITEȘTE ȘI. Lumeee, lumeee, schimbare majoră la cardurile de alimente. Ce își mai pot cumpăra românii cu aceste carduri sociale?

Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei. Majorarea plafonului este propusă de MIPE, printr-un proiecte de Hotărâre, supus începând de vineri dezbaterii publice.

Detalii AICI

Ultimele Știri

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?!

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?! Aceasta este situată la 20 de kilometri de Câmpulung Muscel....

Alte știri din aceeași categorie