21.3 C
Campulung Muscel
joi, 30 mai, 2024

La vârsta lui, Bogdan Sitaru este cel mai bun din judeţ la informatică

Alte Știri

Bogdan Sitaru, din Câmpulung, elev în clasa a VII-a la şcoala Sfântul Iacob, instituţie de învăţământ condusă de Claudiu Cătoiu a ajuns cel mai bun din judeţ la informatică după ce de curând s-a calificat în lotul naţional fiind nevoit să plece la prima competiţie din viaţa sa, în străinătate la Shumen în Bulgaria. Bogdan Sitaru şi-a descoperit de curând această pasiune legată de informatică şi are planuri mari de viitor. Nu se dă nicio secundă înapoi ca să meargă să studieze la o altă şcoală pentru că la instituţia sa, nu are dotările necesare, mai ales că informatica pe care el o studiază la şcoală este o materie de liceu. Cu toate acestea, cu sprijinul familiei Bogdan Sitaru face faţă cu brio şi mai mult decât atât are planuri mari de viitor. ,,Ultima mea realizare a fost să mă calific la turneul de la Shumen, în Bulgaria. După o tabără de pregătire a lotului naţional am ieşit pe poziţia a şasea, am luat premiul al patrulea la olimpiada naţională, prima menţiune cu aur, am fost locul 4 pe judeţ, mi se pare un rezultat bun pentru că am început de ceva timp, pregătirea la informatică. Am auzit mai multe că este interesantă informatica, îmi place matematica, mă ajută pe viitor, vreau să îl urmez pe Costin Oncescu, colegii nu ştiu despre ce este vorba nu se face la noi matematică, sunt pregătit de profesorul Octavian Dumitraşcu. În cursul anului mă pregătesc 5 ore pe săptămână, iar înainte de olimpiade multe ore pe zi. Vrea să vin la liceu aici la colegiul Dinicu Golescu”, ne-a declarat Bogdan Sitaru.

Prieten bun cu Andrei Costin Oncescu, copilul de aur al Câmpulungului, Bogdan Sitaru vrea cu orice preţ să îi calce pe urme, să participe la Balcaniade şi să ajungă un mare informatician al României. Primul pas care vrea să îl facă este să urmeze cursurile liceale la colegiul Dinicu Golescu pentru a fi mult mai aproape de profesorul său coordonator de informatică Octavian Dumitraşcu.

,,În ultima lună au fost foarte multe evenimente şi îmi pare bine că aceste au adus rezultate. Copiii au participat la olimpiada naţională de informatică unde au obţinut rezultate bune, menţionez aici calificarea la lotul naţional a lui Bogdan Sitaru, un băieţel din clasa a VII-a, elev al şcolii Sfântul Iacob, în premieră. Bogdan Sitaru de pe poziţia a şasea va merge la turneul internaţional de la Shumen, de anul acesta. Îmi doresc ca Bogdan Sitaru să îi calce pe urme lui Costin Oncescu la informatică. El s-a apucat de puţin timp să studieze această materie şi rezultatele bune au început să apară rapid. Este adevărat că Bogdan face eforturi mai mari pentru că vine la colegiul Dinicu Golescu pentru pregătire de la Sfântul Iacob, pentru că nu avem cum să ne întâlnim în cadrul şcolii lui”, ne-a povestit profesorul de informatică Octavian Dumitraşcu.

 

Ultimele Știri

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal?

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal? Din 2018, încoace angajații...

Alte știri din aceeași categorie