7.4 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 aprilie, 2024

Liceenii din Câmpulung au realizat 3 proiecte importante pentru comunitatea locală

Alte Știri

Exploratori de Viitor, programul educațional derulat de Holcim România și Fundația Leaders, a ajuns la final. Liceenii din Câmpulung au realizat proiecte dedicate comunității locale.

  • 21 de liceeni din Câmpulung au absolvit programul “Exploratori de Viitor”, derulat pe o perioada de 6 luni de către Holcim Romania, împreună cu Fundația Leaders.
  • 3 proiecte importante au fost realizate pentru comunitate.

Derulat pe o perioadă de 6 luni, programul s-a desfășurat în două etape. În prima etapă, liceenii au avut posibilitatea să își contureze o proiecție clară asupra propriei direcții de carieră, pe baza aptitudinilor, nevoilor și preferințelor pe care le au. În cea de-a doua etapă, liceenii au realizat, cu sprijinul mentorilor Holcim și al trainerilor Fundației Leaders, proiecte dedicate comunității locale.

Această ultimă etapă s-a desfășurat în formă predominant practică. Participanții au identificat un set de nevoi pentru comunitatea din Câmpulung, iar apoi, împărțiți în echipe, au ales 3 cauze cărora să se dedice pe o perioadă de două luni. Proiectele propuse au urmat direcțiile de sustenabilitate ale companiei Holcim, două dintre ele fiind axate pe oameni și comunități, iar cel de-al treilea, pe economie circulară.

Cele 3 proiecte dedicate comunității au fost:

  • Curatul Oraș”, proiect la baza căruia a stat nevoia de ecologizare și colectare selectivă a deșeurilor. Acesta s-a desfășurat în două etape: prima a presupus o activitate de colectare a deșeurilor din zona râului Târgului, în cadrul căreia 30 de voluntari au colectat 50 de saci de deșeuri. În cea de-a doua etapă, liceenii au realizat o petiție online pentru amenajarea unor spații special dedicate colectării deșeurilor.
  • Knowing Yourself”, proiect pornit de la nevoia tinerilor de a trece prin procese de dezvoltare personală și de autocunoaștere. Inițiativa a constat în 2 întâlniri online, în care peste 60 de tineri participanți au aflat, sub îndrumarea a psihologilor Irina Dobrescu și Nicoleta Solomon, mai multe despre stilurile de atașament, precum și despre gestionarea emoțiilor prin tehnica mindfulness.
  • “Educația sexuală contează” este cel de-al treilea proiect derulat de tinerii participanți, pornind de la nevoia de a avea acces la informații corecte și complete pe această temă. Inițiativa a avut loc sub forma unui atelier online, susținut de psihologul Cristina Cașcaval și de dr. Ramona Cristescu, pe următoarele teme: impactul emoțional și fizic al începerii vieții sexuale, metode contraceptive și vaccinarea anti-HPV. Atelierul a strâns 30 de participanți interesați de subiect.

Închiderea programului “Exploratori de Viitor” a fost marcată printr-o gală de absolvire desfășurată online, în cadrul căreia participanții și-au împărtășit impresiile experienței acumulate de-a lungul celor 6 luni.

“Am învățat că orice problemă pe care o întâmpini la nivel de echipă se rezolvă prin comunicare și sinceritate. Feedback-ul venit din partea celorlalți ne arată cum suntem văzuți de membrii echipei noastre și ce putem îmbunătăți. Pot aplica în viața de zi cu zi tot ce am învățat în proiect pentru a mă integra mult mai ușor în colectiv” a declarat Beatris Brătulescu, participantă la program.

Ultimele Știri

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în anul 2024

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în anul 2024. Suma nu este deloc una mică....

Alte știri din aceeași categorie