0.7 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 februarie, 2024

Locuitorii din Câmpulung Muscel, legați de mâini și picioare stau pe butoaie de cianuri și deșeuri periculoase

Alte Știri

Locuitorii din Câmpulung Muscel, legați de mâini și picioare stau pe butoaie de cianuri și deșeuri periculoase. Astăzi, primărița Câmpulungului, Elena Lasconi a apărut într-o conferință de presă cu următoarele declarații pe care le redăm mai jos:

”Pe data de 30 noiembrie, când am fost invitată la Euronews m-am întâlnit în platou cu Ministrul Mediului. Și am discutat despre situația deșeurilor de la ARO. Există un răspuns cum că Agenția de Protecție a Mediului ar trebui să recupereze, dar nu știu din ce să recupereze, 2 milioane de lei. Bani pe care să-i folosească pentru distrugerea acestor deșeuri.

O să continui să fac demersuri. Din păcate, noi suntem legați de mâini și de picioare, pentru că nu putem să facem pe banii câmpulungenilor absolut nimic cu acele deșeuri. Nu putem să intrăm acolo. Chiar am luat în discuție dacă ar putea să facă proprietarul de la Landmark, chestia asta.

Ziarul din Muscel a lansat canalul de WhatsApp. Abonează-te GRATUIT și vei primi cele mai importante știri ale zilei

Pentru a accesa canalul , ai link-ul AICI. Așa că lectură plăcută și promitem să te ținem la curent cu pulsul lumii în care trăim.

Locuitorii din Câmpulung Muscel, legați de mâini și picioare stau pe butoaie de cianuri și deșeuri periculoase

Dacă Guvernul ar vrea să ne ajute, ar putea să pună din fondul de urgență banii respectivi în conturile Ministerului Mediului sau al Agenției de Protecție a Mediului și să facă deja demersurile”.

Reamintim faptul că în anul 2013, 3.700 de tone de deşeuri toxice au ars într-un depozit de pe fosta platformă Aro Câmpulung. Societatea Global Eco Center cu sediul la Iaşi se ocupa cu colectarea şi tratarea de deşeuri periculoase şi nepericuloase. Recuperarea unor materiale din deşeuri şi decontaminare, la punctul de lucru de pe platforma fostei fabrici Aro din Câmpulung Muscel, unde a izbucnit un incendiu.

În urma controalelor efectuate de comisarii de mediu argeşeni la acest punct de lucru, în aprilie şi iulie anul 2013, societatea a fost amendată cu 100.000 de lei. Asta pentru constatarea unor încălcări ale condiţiilor din autorizaţia de mediu, printre care depozitarea neconformă a deşeurilor care a cauzat scurgeri ale acestora.

Cu cine ați vota la funcția de primar al municipiului Câmpulung Muscel dacă mâine ar fi alegeri locale?

  • Elena Lasconi - USR (47%, 4.173 Votes)
  • Georgică Mădulărea - PSD (34%, 3.001 Votes)
  • Andrei Dobrescu - AUR (10%, 860 Votes)
  • Norris Măgeanu - PNL (6%, 494 Votes)
  • Gabriel Marcu - Forța Dreptei (4%, 312 Votes)

Total Voters: 8.840

Loading ... Loading ...

Totodată, Comisariatul Judeţean (CJ) al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) a propus APM Argeş să notifice Global Eco Service SRL în vederea suspendării autorizaţiei de mediu. La rândul său, primarul din Câmpulung Muscel, Călin Andrei a spus că în depozit există şi 35 de kilograme de cianuri.

Tot în anul 2013, 40 de locuitori din zona depozitului de pe platforma fostei fabrici Aro din Câmpulung Muscel au înaintat o petiţie Consiliului Local Câmpulung Muscel. În care aceștia reclamau că de câteva luni înainte de incendiu au sesizat mirosuri de substanţe chimice. Și suspectează că în depozitul administrat de o firmă din Iaşi sunt deşeuri toxice care le pun sănătatea în pericol.

Ziarul din Muscel a lansat canalul de WhatsApp. Abonează-te GRATUIT și vei primi cele mai importante știri ale zilei

Pentru a accesa canalul , ai link-ul AICI. Așa că lectură plăcută și promitem să te ținem la curent cu pulsul lumii în care trăim.

Cei care locuiesc în zonă au făcut reclamații pe bandă rulantă

Oamenii mai spuneau la acea vreme în document că “nu este respectată tehnologia prevăzută pentru neutralizare. Și, de cele mai multe ori, substanţele chimice deversate în bazine emană efectiv nori de gaze toxice. Cele care sunt evacuate în atmosferă prin sisteme de ventilaţie fără filtre sau alte sisteme de protecţie”. Și cer autorităţilor locale să ia măsuri pentru ca oraşul “să nu devină groapă de gunoi a României”. De atunci, nimic nu s-a schimbat. Totul este la fel. Doar activitatea firmei din Iași a fost oprită iar firma a intrat în faliment.

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie