17.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Locul din Câmpulung, full de rațe sălbatice

Alte Știri

Locul din Câmpulung, full de rațe sălbatice. Acumularea de apa de la intrarea în orașul de la poalele Mateiașului, mai precis la Apa Sărată oferă spectacol.

Mai ales pentru cei care tranzitează zona în lung și-n lat. Fiind centura ocolitoare a Câmpulungului. Sute de rațe sălbatice şi-au făcut cuiburile aici.

Răţuştele, pescuiesc şi se bucură de peisajul zonei

„Sunt sute de răţuște. Sunt sălbatice, nu poate nimeni să le prindă, imediat își iau zborul. Opresc mașina destul de des şi le privesc. Sunt mici, delicate, frumos colorate. Mă bucur de peisajul ăsta, e bucurie pentru suflet.

Chiar dacă în jur totul e trist, peisajul e gri, lângă e un cimitir, păsările astea, fac ca şi cimitirul să nu mai fie numai tristeţe, e viaţă lângă, e bucurie de culori. Aşa văd eu lucrurile”, spune Ilie V. din Câmpulung.

„Eu aici locuiesc, în zonă, şi le văd în fiecare zi. La început, acum ceva ani, cred că sunt peste 10, erau câteva. Mă şi gândeam să nu le mănânce cei din apropiere. Sau cine ştie. Cine să tragă după ele, dar nu, am observat că parcă au protecţie de sus. Că se înmulţesc şi sunt aici o bucurie. Când se sperie, zboară în stoluri. Sunt şi ele fiinţe, trebuie protejate”, spune Mariana C.

Locul din Câmpulung, full de rațe sălbatice

Chiar daca lacul şi verdeaţa din jur, par a fi lăsate cam de izbelişte, pata de culoare o dau răţuştele sălbatice, ele fac deliciul locului.

„Vin cu nepoţelul cu bicicletele, facem o plimbare şi ne oprim la raţe. El le ştie de micuţ, de când îl aduceam cu bicicleta cu trei roţi. Pe unele spune că le recunoaşte, le dă şi nume, le strigă, E o chestie ciudată, când simt oameni pe mal, noi facem linişte, doar le privim, iar când nepotul strigă câte una, ele zboară, se sperie, şi poate e mai bine aşa, că de asta se numesc raţe sălbatice”, spune bunicul Eugen.

Aşadar, mai are şi Câmpulungul câte o atracţie, chiar dacă cei de la conducere nu ştiu. Muscelenii au învăţat să se bucure de toate frumuseţile pe care orăşelul le-a oferit!

Ultimele Știri

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap. Consumul de alcool...

Alte știri din aceeași categorie