8 C
Campulung Muscel
miercuri, 29 noiembrie, 2023

Lume, lumeeee…Începe Festivalul – Concurs Național de Folclor ”Mioveni”!

Alte Știri

Aproximativ 300 de dansatori din țară vor evolua în cadrul celei de-a II-a ediții a Festivalului – Concurs Național de Folclor ”Mioveni”, care va debuta joi, 12 august, de la ora 19.00, pe platoul din Centrul Civic Mioveni.

Manifestarea cultural-artistică este organizată de Centrul Cultural Mioveni, Primăria Orașului și Consiliul Local Mioveni.
Centrul Cultural se pregătește să dea start celei de-a doua ediții a Festivalului – Concurs Național de Folclor ”Mioveni”, eveniment plin de culoare, originalitate și tradiții populare.

Festivalul-Concurs se va desfășura în perioada 12-14 August 2021, în Centrul Civic al orașului Mioveni și va prezenta publicului spectator dansuri și tradiții populare din mai multe zone etnografice ale țării, prezentate de ansambluri neprofesioniste, care au în palmares numeroase premii și participări la competiții naționale și internaționale de profil.

În urma selecției, la competiție vor evolua 8 ansambluri, respectiv Ansamblul Folcloric “DOR TRANSILVAN”, din județul Cluj, Ansamblul Folcloric “MARAMUREȘUL”, din județul Maramureș, Ansamblul de Cântece și Dansuri “ARMENIȘANA”, din județul Caraș-Severin, Ansamblul de Dansuri Populare Românești “RAPSOZII SIRETULUI”, din județul Iași, Ansamblul Folcloric “FLORILE MUREȘULUI”, din județul Arad, Ansamblul “CODRULEȚUL”, din județul Botoșani, Ansamblul “CRIȘANA”, din județul Bihor și Ansamblul Folcloric “MACII BĂRĂGANULUI”, din județul Călărași.

Celor 8 ansambluri din concurs li se vor alătura, din postura de invitați speciali, Ansamblul Folcloric ”Mugurelul” – Cluj Napoca, câștigătorul ediției din 2019 și Ansamblul Folcloric ”Plai de Dor” al Centrul Cultural Mioveni, gazdele festivalului.

Pe parcursul a două zile de concurs, cele opt ansambluri vor fi jurizate de 5 specialişti în domeniu, precum prof. dr. etnomuzicolog Elise Stan, realizator și producător de emisiuni folclorice, Ileana Vieru, realizator de emisiuni folclorice la Radio România, Doina Virginia Işfănoni, istoric şi teoretician de artă, Cătălin Oancea, dansator și maestru coregraf și Paul Remeș coregraf. Evenimentul va fi prezentat de celebra realizatoare și prezentatoare de emisiuni folclorice, Iuliana Tudor de la TVR.

PROGRAM:
Joi – 12 August
Ora 18.00 – Parada portului popular românesc
Ora 19.00 – Deschiderea Festivalului-Concurs Național
Ora 19.15 –  Prima zi de concurs – dansuri tradiționale și prezentare obiceiuri.

Vineri – 13 August
Ora 19.00 – A doua zi de concurs – dansuri tradiționale și prezentare obiceiuri;
Sâmbătă – 14 August
Ora 19.00 – Gala de decernare a premiilor;
Ora 20.00 –Spectacol artistic:
Ansamblul Folcloric ”Mugurelul” – Cluj Napoca (câștigătorii primei ediții);
Alecsandra Păunoiu
Ansamblul Folcloric ”Plai de Dor”
OLGUȚA BERBEC.

Ultimele Știri

Elena Lasconi: “Activitatea primăriei Câmpulung să o bage în faliment”

Elena Lasconi: "Activitatea primăriei Câmpulung să o bage în faliment". Ieri, edilul a ieșit într-o conferință de presă cu...

Alte știri din aceeași categorie