12.2 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

Lumee, lumeee expiră cardurile de energie! Cum scoateți cash-ul de pe ele?

Alte Știri

Lumee, lumeee expiră cardurile de energie! Cum scoateți cash-ul de pe ele? Cardurile pot fi folosite atât pentru achitarea facturilor curente, cat și a celor restante, exclusiv pentru consumul de energie de la adresa de domiciliu a beneficiarului. Mai mult decât atât, beneficiarii pot efectua mai multe plăți către diferiți furnizori până când suma disponibilă pe card este epuizată.

CITEȘTE ȘI. Când pică Paștele în 2025? Se întâmplă acest lucru, numai o dată la 10 ani!

Acum, valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită până la 31 mai 2024.

CU CINE VOTAȚI LA PRIMĂRIA CÂMPULUNG, LA ALEGERILE DIN DATA DE 9 IUNIE?

View Results

Loading ... Loading ...

Lumee, lumeee expiră cardurile de energie! Cum scoateți cash-ul de pe ele?

Cardurile pot fi folosite atât pentru achitarea facturilor curente, cat și a celor restante, exclusiv pentru consumul de energie de la adresa de domiciliu a beneficiarului.

Mai mult decât atât, beneficiarii pot efectua mai multe plăți către diferiți furnizori până când suma disponibilă pe card este epuizată.

CITEȘTE ȘI. Prețul colosal cu care se vinde o bancnotă de 100 de lei cu chipul lui Bălcescu. O adevărată avere

Practic, această extindere permite beneficiarilor să utilizeze cardurile de energie pentru a plăti facturile la energie electrică, termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguș, cărbune și orice alte materiale de încălzire pentru locuințe. Aceasta reprezintă o măsură esențială pentru a asigura resursele necesare gospodăriilor vulnerabile în perioada rece.

CITEȘTE ȘI. Supermarketul care oferă clienților câte un litru de ulei proaspăt, GRATIS

Modalități de plată. Beneficiarii pot efectua plăți cu cardurile de energie prin trei metode:

– La orice subunitate a Poștei Române.
– Prin intermediul poștașului la domiciliul beneficiarului.
– Online, pe site-ul Poștei Române.

Vouchere facturi 2024. Banii se pot retrage cash

Potrivit unui proiect de ordonanță, prin care se dorește reglementarea modului în care românii care au primit carduri de energie şi au achiziţionat lemne de foc, se pot încasa, în numerar, banii rămaşi pe acestea.

CITEȘTE ȘI. Minunea pentru ten din cutia de plastic. Crema de față de la Kaufland cu lapte de capră la doar 4 euro

Potrivit unui proiect de ordonanță, prin care se dorește reglementarea modului în care românii care au primit carduri de energie şi au achiziţionat lemne de foc, se pot încasa, în numerar, banii rămaşi pe acestea.

Conform prevederilor art. 7 alin. (51) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 166/2022, cu modificările şi completările ulterioare, prin excepţie de la prevederile alin. (5), beneficiarii prevăzuţi la art. 3 alin. (1) pot încasa în numerar, la oficiile poştale, sumele plătite pentru procurarea de lemn de foc, se arată în document.

CITEȘTE ȘI. Top 10 Spa-uri din România. Sunt cele mai șmechere și merită vizitate! Sunt de talie europeană!

Măsurile prevăzute la art. II din proiectul de act normativ vizează instituirea unor norme referitoare la posibilitatea ca beneficiarii prevăzuți la art. 3 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 166/2022, cu modificările şi completările ulterioare, care până la data prezentei ordonanțe nu au utilizat integral sumele de pe cardul de energie valabil pentru procurarea de lemn de foc, să le poată încasa începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, în numerar, integral, până la data de 31 martie 2024, la oficiile poştale, în termenul de valabilitate a cardurilor emise, corelativ cu prelungirea termenului de valabilitate dispus prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 101/2023 privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul fondurilor europene nerambursabile, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 425/2023.

CITEȘTE ȘI. Se dau 3.500 de lei în fiecare lună pentru aceste persoane!

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

VIDEO. JUGUR e Acasă. Este locul sufletului meu. De aici fluierul a ajuns vedetă la muzeul Brukenthal

VIDEO. JUGUR e Acasă. Este locul sufletului meu. De aici fluierul a ajuns vedetă la muzeul Brukenthal. Autoritățile locale...

Alte știri din aceeași categorie