23.5 C
Campulung Muscel
duminică, 24 septembrie, 2023

Lumeee, lumeee. Noi plăcuțe de înmatriculare de la primării, numai cu cifre pentru auto

Alte Știri

Lumeee, lumeee. Noi plăcuțe de înmatriculare de la primării, numai cu cifre pentru auto. Se schimbă numerele la masini, vor fi total diferite, motivul principal pentru această modificare. Guvernul României a adoptat un proiect de hotărâre care aduce modificări normelor de aplicare a Codului Rutier.

Scopul principal este de a clarifica interdicția de înmatriculare a vehiculelor furate în străinătate. În plus, actul normativ introduce numerele de înmatriculare la primării. Cu indicativ format din cifre, în locul abrevierii denumirilor localităților. Totul pentru o mai bună identificare în trafic.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Lumeee, lumeee. Noi plăcuțe de înmatriculare de la primării, numai cu cifre pentru auto

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a inițiat un proiect de hotărâre de Guvern care a fost votat în ședința de vineri. Acesta adaugă modificări și completări la Regulamentul de aplicare a Codului Rutier (OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice). Scopul principal al noii legi este de a extinde cadrul legal referitor la interdicția înmatriculării unor vehicule. Dar și de a reglementa condițiile de emitere a permisului de conducere internațional.

În conformitate cu legislația actuală, interdicția de înmatriculare a autovehiculelor sau remorcilor poate fi impusă doar dacă îndeplinesc două condiții. Acestea includ raportarea furtului vehiculului sau remorcii atât în România, cât și în străinătate. Dar și punerea acestora sub urmărire de către Inspectoratul General al Poliției Române.

În cadrul noilor prevederi, se vor modifica normele referitoare la numerele de înregistrare locală ale vehiculelor lente (cele cu numere galbene). Culoarea distinctivă a acestora va rămâne neschimbată. Însă, în locul abrevierii denumirii localității, care poate fi dificil de recunoscut în trafic, se vor utiliza noile numere de înregistrare care vor include un indicativ format din cifre. Stabilirea acestui indicativ se va face ulterior prin ordin emis de ministrul afacerilor interne.

Vehiculele vizate sunt tramvaiele, troleibuzele, mopedele, mașinile și utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcții, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun înmatriculării. Precum și vehiculele cu tracțiune animală se înregistrează de către consiliile locale.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

De asemenea, documentul propune ca plăcuțele de înmatriculare ale autovehiculelor înregistrate la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecție și Pază și, după caz, la Serviciul Român de Informații să se compună din abrevierea denumirii instituției, scrisă cu litere majuscule și dintr-un număr de ordine.

Vechile numere de înmatriculare ar urma să fie valabile până la radierea autovehiculelor care le folosesc.

Ultimele Știri

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici. Guvernul a decis majorarea...

Alte știri din aceeași categorie