3.1 C
Campulung Muscel
marți, 23 aprilie, 2024

Luna decisivă. Când vor afla pensionarii dacă li se mărește pensia cu 110%

Alte Știri

Luna decisivă. Când vor afla pensionarii dacă li se mărește pensia cu 110%. În lunile mai – iunie vin deciziile cu noile pensii recalculate. Recalcularea pensiilor vine cu creșteri zero pentru 2.000.000 de români, dar și cu creșteri însemnate pentru ceilalți 3.000.000.

Astfel, o serie de români vor primi pensii mărite de la 1% la 110 % după recalcularea care va intra în vigoare pe 1 septembrie 2024. Vor avea măriri importante, în principal, despre acei români care au muncit pe salariu minim pe economie.

Creșterea pensiei se va depinde foarte mult de numărul de ani pe care i-ai muncit peste cei 25 necesari ieșirii la pensie. Cine are minim 35 de ani munciți poate spera la o creștere consistentă.

Luna decisivă. Când vor afla pensionarii dacă li se mărește pensia cu 110%

„S-au dat ieri normele de aplicare pentru majorarea pensiilor. S-au publicat în transparență. Publicarea în transparență este un pas premergător aprobării.

În această perioadă, toți cei interesați, mă refer aici la Sindicatele Pensionarilor, chiar la patronate vor avea posibilitatea ca în această perioadă de transparență să vină cu opinii a ceea ce scrie acolo.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt pensionarii care primesc 500 de lei în plus la pensie. O parte din bani este de la Stat

Următorul lucru important este determinarea acestui Guvern ca legea să intre în vigoare, practic este un pas foarte important pentru ca să ajungem efectiv la emiterea primelor decizii de pensie, ca ulterior, începând cu data de 1 septembrie banii chiar să intre în conturile cetățenilor”, a declarat fostul ministrul al Muncii și al Solidarității Sociale, Marius Budăi, la Antena3.

„Se lămurește acum ce înseamnă perioadă contributivă, ce înseamnă perioadă necontributivă, ce înseamnă sporuri cu caracter sporuri cu caracter permanent care au fost luate și pe legislația veche.

CITEȘTE ȘI. Lista alimentelor pe care le poţi cumpăra cu cardul social

Pensiile se vor recalcula din oficiu, cetățenii nu trebuie să se deplaseze la Casele Naționale de Pensii.

Primele decizii de recalcularea vor veni înainte de perioada de 1 septembrie, cu recalcularea în plată începând cu 1 septembrie.

CITEȘTE ȘI. Veste imensă pentru românii care locuiesc la curte. Primesc vouchere cu sume foarte mari

Cum se acordă punctele bonus: 

0,50 puncte/an, pentru anii din intervalul 26 – 30 de rămânere în muncă, inclusiv;

0,75 puncte/an, pentru anii din intervalul 31 – 35, inclusiv;

1 punct/an, pentru anii din intervalul 36 -40 ş.a.m.d.

CITEȘTE ȘI. Câți bani trebuie să ai întotdeauna la saltea. Nu e glumă, e urgență!

Valoarea unui punct bonus este de 81 de lei. Astfel, pensionarul de mai sus va primi 7,25 de puncte bonus, adică 587 de lei în plus. El va avea 21 de puncte de referință. Un punct de referință este 81 de lei.
Ultimele Știri

Vouchere pentru cei cu pensii mici. Ajung Direct prin Poștă

Vouchere pentru cei cu pensii mici. Ajung Direct prin Poștă. Se dau bani în plus de Paște. Cine sunt...

Alte știri din aceeași categorie