21.7 C
Campulung Muscel
joi, 18 iulie, 2024

Marcel Ciolacu confirmă veștile excelente pentru pensionari

Alte Știri

Marcel Ciolacu confirmă veștile excelente pentru pensionari. Premierul țării confirmă majorarea pensiilor mici. Marcel Ciolacu face noi declarații pentru pensionari.

Marcel Ciolacu face anunțul momentului despre majorarea pensiilor. Oficialul de la Guvern promite că pensiile mici vor fi mărite primele. Prezent în platoul Antena 3 CNN a vorbit despre pensiile românilor, despre când și cu cât vor fi majorate acestea.

Atât noi, cât și Comisia Europeană considerăm că sunt inechități foarte mari între pensiile foarte mici și pensiile mari și se caută un echilibru social. Eu doresc să trec legea pensiilor anul acesta, de la 1 ianuarie 2024, ea să fie în vigoare.

Marcel Ciolacu confirmă veștile excelente pentru pensionari

Avem aceeași viziune cu Comisia privind pensiile generale și vom merge până la sfârșitul anului, astfel încât la anul să avem o nouă lege a pensiilor cu adevărat. Este normal și corect ca pensiile mici să fie primele mărite.

Nu putem mări cu același procent pensiile mici și pensiile mari. Minimul de procent va fi reprezentat de inflația din anul respectiv”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN.

Tot în cursul zilei de ieri, președintele CNPP a mai adus un anunț pentru pensionari. Românii au fost informați cu privire la un nou sprijin financiar.

În luna octombrie vom acorda cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de OUG 168/2022, pensionarilor cu venituri lunare mai mici sau egale cu 3.000 lei după cum urmează:

– venituri până în 1.500 lei inclusiv, se acordă ajutorul financiar de 500 de lei;

– venituri cuprinse în intervalul 1.501 – 2.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 400 de lei;

– venituri cuprinse în intervalul 2.001 – 3.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 300 de lei.

“De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari aflați în plată la momentul acordării”, este mesajul transmis luni, de şeful Casei de pensii, Daniel Baciu.

Ultimele Știri

Cât costă un mic și o bere la zilele caniculare ale Câmpulungului din Muscel? Se face baie în spumă

Cât costă un mic și o bere la zilele caniculare ale Câmpulungului din Muscel? Se face baie în spumă....

Alte știri din aceeași categorie