0.7 C
Campulung Muscel
vineri, 8 decembrie, 2023

CORNELIA BALOȘ. Cele mai simple remedii pentru a scăpa de insomnii

Alte Știri

CORNELIA BALOȘ. Cele mai simple remedii pentru a scăpa de insomnii. Somnul este unul dintre aspectele fundamentale ale sănătății și bunăstării noastre. De-a lungul istoriei, omul a atribuit un rol semnificativ acestui proces aparent pasiv, însă somnul este mult mai mult decât o perioadă de inactivitate. Este un proces complex și vital pentru sănătatea noastră fizică și mentală.

Somnul oferă organismului nostru oportunitatea de a se repara și regenera. În timpul somnului profund, celulele noastre se refac, țesuturile se repară, iar creierul procesează informațiile și consolidează amintirile.

CORNELIA BALOȘ. Cele mai simple remedii pentru a scăpa de insomnii

Somnul este un element esențial al vieții noastre, iar neglijarea sa poate avea un impact negativ semnificativ asupra sănătății și bunăstării noastre. Prin înțelegerea importanței somnului și aplicarea unor obiceiuri sănătoase de somn, putem îmbunătăți calitatea vieții noastre și promova o sănătate optimă.
Există anumite exerciții și tehnici de relaxare care pot ajuta la îmbunătățirea calității somnului și la inducerea unui somn mai odihnitor, spune kinetoterapeutul Cornelia Baloș.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Iată câteva exerciții și practici pe care le puteți încerca pentru a vă pregăti pentru somn:

1. Yoga pentru somn

Există anumite poziții de yoga și secvențe care sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a relaxa corpul și mintea înainte de culcare. Exercițiile de întindere și respirația profundă pot ajuta la reducerea stresului și a tensiunii.

2. Respirație profundă

Tehnicile de respirație profundă pot fi extrem de eficiente în reducerea anxietății și în inducerea relaxării. O tehnică simplă este respirația diafragmatică, în care vă concentrați pe respirația lentă și profundă, umplând abdomenul cu aer în timp ce inhalați și eliberând-l treptat în timp ce exhalați.

CITEȘTE ȘI: CORNELIA BALOȘ. Viața este între două respirații

3. Meditație pentru somn

Meditația ghidată pentru somn poate ajuta la calmarea minții și la eliberarea gândurilor tensionate. Există numeroase aplicații și înregistrări audio disponibile care vă pot ghida printr-o meditație de relaxare înainte de culcare.

4. Exerciții de relaxare musculară progresivă

Această tehnică implică contractarea și apoi relaxarea treptată a diferitelor grupuri musculare din corp. Acest lucru poate ajuta la reducerea tensiunii și la pregătirea corpului pentru somn.

5. Mindfulness și conștientizare

Practicarea atenției pline sau mindfulness vă poate ajuta să vă eliberați de gândurile neliniștite și să vă concentrați pe senzațiile corpului și pe respirație. Aceasta poate fi deosebit de utilă pentru cei care se trezesc adesea în mijlocul nopții.

6. Exerciții de întindere ușoară

Un set scurt de exerciții de întindere ușoară pentru mușchii tensionați poate ajuta la relaxarea corpului și la pregătirea pentru somn.

7. Tehnici de relaxare a minții

Folosirea unei tehnici de relaxare a minții, cum ar fi repetarea unui cuvânt sau frază calmantă în minte sau vizualizarea unui loc relaxant, vă poate ajuta să vă liniștiți gândurile și să vă relaxați înainte de culcare, mai spune kinetoterapeutul Cornelia Baloș.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Este important să experimentați diferite exerciții și tehnici pentru a găsi cele care funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră. Este, de asemenea, util să creați o rutină de seară care include aceste practici și să le utilizați în mod regulat pentru a vă pregăti corpul și mintea pentru un somn odihnitor.

Ultimele Știri

Când vor avea toți pensionarii ȘOCUL vieții! Anunțul șefului Casei de Pensii

Când vor avea toți pensionarii ȘOCUL vieții! Anunțul șefului Casei de Pensii. Guvernul a anunțat cum calculezi ce pensie...

Alte știri din aceeași categorie