9.4 C
Campulung Muscel
luni, 29 aprilie, 2024

CORNELIA BALOȘ. Viața este între două respirații

Alte Știri

CORNELIA BALOȘ. Viața este între două respirații. În ultimii ani, lumea întreagă a fost martoră la impactul devastator al pandemiei de COVID-19 asupra sănătății noastre.

Un aspect esențial al acestei bătălii a fost sănătatea căilor respiratorii. Dar și importanța respirației pentru supraviețuire. În mijlocul acestei crize globale, am învățat că viața noastră este, într-adevăr, între două respirații.

Căile respiratorii sănătoase sunt o componentă crucială a stării noastre generale de sănătate. Acestea ne furnizează oxigenul vital necesar fiecărei celule din corp. De asemenea asigurând funcționarea optimă a tuturor sistemelor noastre.

Pandemia ne-a amintit cât suntem de vulnerabili la infecții și boli. Mai mult decât atât subliniind importanța întreprinderii măsurilor de prevenire și menținerea sănătății noastre.

Respirația și Binele Stării de Sănătate

Respirația este mai mult decât un act automat; ea este legată strâns de starea noastră de bine. Practicile de respirație conștientă, cum ar fi yoga sau meditația, practicarea cu regularitate a sportului, a tot ceea ce presupune mișcare, pot ajuta la reducerea stresului și anxietății, îmbunătățind calitatea vieții noastre.

În plus, respirația corectă poate sprijini și funcționarea optimă a sistemului imunitar.
Viața noastră, așa cum am învățat, se desfăsoară, într-adevăr, între două respirații.

CORNELIA BALOȘ. Viața este între două respirații

În acest sens, promovarea unei respirații sănătoase și a unui stil de viață care susține sănătatea cailor respiratori poate avea un impact semnificativ asupra stării noastre generale de sănătate și a rezistenței noastre în fața provocărilor.

Există tehnici si exercitii de respirație cu ajutorul cărora putem învăța să respirăm corect pentru a avea plămâni sănătoși și puternici.

Cea mai simplă tehnică este denumită “respirația cu buzele strânse” și ajută la oxigenarea țesuturilor și contribuie la ventilarea corectă a plămânilor.

Specialiștii explică simplu această tehnică: este ca și cum ai sufla ușor în lumânările de tort, în timp ce se expiră lent. Se inspiră adânc pe nas timp de 2- 3 secunde și se expiră lent timp de 5- 6 secunde, cu buzele strânse. Exercițiul se repetă timp de 10 minute zilnic.

Rezultatele vor fi uimitoare!!

Ultimele Știri

Andrei Dobrescu și-a depus candidatura pentru primăria Câmpulung

Andrei Dobrescu și-a depus candidatura pentru primăria Câmpulung. Candidatul de AUR pentru municipiu și-a depus astăzi la Biroul Electoral...

Alte știri din aceeași categorie