19.1 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

Comuna Hârtiești în topul comunelor din România unde tinerii au primit biciclete gratis pentru a face mișcare și a nu a abandona școala

Alte Știri

Comuna Hârtiești în topul comunelor din România unde tinerii au primit biciclete gratis pentru a face mișcare și a nu a abandona școala.

”Pedale salvatoare”, este un proiect care încearcă să ofere copiilor acces facil la educație. Asociația ”Pastel” din Capitală, are de oferit 400 de biciclete. Acestea sunt pentru elevii de gimnaziu și liceu din întreaga țară.

Din județul Argeș, doar elevii Școlii Gimnaziale Hârtiești, au primit 87 de biciclete. Acest fapt a fost posibil grație unui proiect realizat de cadrele școlii și de Primăria Hârtiești și primarul Cosmin Ștefan.

Bicicletele au fost dăruite elevilor din Hârtiești, de membri Asociației ”Pastel”. Din delegația care s-a deplasat la Hârtiești a făcut parte și Andreea Oprea, directorul executiv al asociației.

”Am venit aici ca să vă facem o bucurie. Vă sprijinim în a ajunge la școală mai rapid și în siguranță. Dorim să vă facilităm accesul la educație prin proiectul ”Pedale salvatoare”.  Proiectul a ajuns la cea de-a treia ediție. În acest an ne-am adresat dumneavoastră.

Comuna Hârtiești în topul comunelor din România unde tinerii au primit biciclete gratis pentru a face mișcare și a nu a abandona școala

Vă mulțumim că mergeți la școală, că faceți acest lucru în mod regulat. Ne-ar plăcea să vă știm zi de zi la școală, în bănci. Aveți o școală deosebită și o comunitate minunată.

Mulțumim partenerilor noștri, cadrelor didactice, domnului primar Cosmin Ștefan. Domnul primar va amenaja și parcarea în cadrul școlii.

Veți primi și veste reflectorizante. De asemenea v-am mai adus și câte un mic cadou”, a precizat Andreea Oprea.

CITEȘTE ȘI: Argeșul pe primul loc. A devenit tradiție în comuna Hârtiești. Sute de câini se vor întrece în frumusețe!

”Vă rog să fiți atenți la trafic. Să aveți grijă cum vă deplasați. În acest  proiect ”Pedale salvatoare”, am întâlnit oameni deosebiți. Aceștia s-au gândit să facă o bucurie unor copii.

Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor care s-au implicat. Vorbim de doamna Oprea, dar și colegilor din asociație. De asemenea îi mulțumesc domnului primar Cosmin Ștefan”, a precizat Mihaela Iacob.

”Doresc să mulțumesc tuturor pentru implicarea de care au dat dovadă. Unul dintre obiectivele acestui program este diminuarea abandonului școlar. Vă anunț de pe acum, că pe data de 1 iunie, de ziua copilului vom organiza un concurs de biciclete. Vă mulțumesc tuturor și vă doresc spor la școală, dragi copii”, a transmis primarul Cosmin Ștefan.

Comuna Hârtiești în topul comunelor din România unde tinerii au primit biciclete gratis pentru a face mișcare și a nu a abandona școala
Comuna Hârtiești în topul comunelor din România unde tinerii au primit biciclete gratis pentru a face mișcare și a nu a abandona școala

Apoi elevii școlii și-au ridicat bicicletele, apoi au dat ture pe stadionul comunal.

CITEȘTE ȘI: Ion Mînzînă: Din această lună, argeșenii și nu numai, se vor bucura de modernizarea unui drum foarte tranzitat din Argeș

Pentru ca, tinerii să știe ce comportament trebuie să adopte pe drumul spre și dinspre școală, pe stadionul din Hârtiești, primarul Cosmin Ștefan a invitat reprezentanții Poliției.

Au venit cadrele Secției de Poliție Rurală Hârtiești. Polițiștii le-au precizat cum trebuie să se echipeze și ce măsuri de protecție trebuie să își ia. Apoi li s-a comunicat că este obligatorie vesta reflectorizantă.

De asemenea tinerilor din Hârtiești li s-au precizat și care sunt regulile de circulație pe care trebuie să le respecte.

În cadrul acestui proiect, alături de comuna Hârtiești, singura din județ, alte patru localități din țară urmează să primească biciclete pentru elevii școlilor. Este vorba despre comunele Gherghița, Drăgănești, Dofteana și C. A. Rosetti.

”Vom oferi 400 de biciclete copiilor de gimnaziu și liceu din medii rurale defavorizate. Tineri care întâmpină dificultăți în deplasarea spre școală. Din lipsa accesului la mijloace de transport publice sau personale, sau a insuficienței acestora.

Beneficiarii vizați sunt elevii de gimnaziu și liceu din comunele Hârtiești, Gherghița, Drăgănești, Dofteana și C. A. Rosetti și satele aferente. Deoarece distanța minimă pe care o parcurg acești copii, dus-întors, pentru a ajunge la școală este de 4 km, iar cea maximă de 15 km. 

Astfel, vom oferi 87 de biciclete către Școala Gimnazială nr.1 Hârtieșt. 15 biciclete către Școala Gimnazială Gherghița. 45 de biciclete pentru Școala Gimnazială Drăgănești. 236 de biciclete pentru Școala Gimnazială din comuna Dofteana. 17 biciclete pentru Școala Gimnazială C. A. Rosetti”, se arată pe site-ul oficial al Asociației Pastel.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.
Ultimele Știri

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă se opun vehement

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă...

Alte știri din aceeași categorie