17.4 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

Dacă vrei o schimbare bună în viaţă. Fă acest lucru astăzi. E foarte important

Alte Știri

Dacă vrei o schimbare bună în viaţă. Fă acest lucru astăzi. E foarte important. Blagoveştenie este ziua când Biserica creştină celebrează vestea adusă Fecioarei Maria de Arhanghelul Gavril că va naşte Fiul fără înaintaşi. Iisus Hristos, sinonimă cu Buna Vestire, Sărbătoarea, fiind situată în imediata apropiere a echinocţiului de primăvară, când sosesc rândunelele. Și începe cucul a cânta este denumită în Calendarul Popular şi Ziua Cucului.

Dacă vrei o schimbare bună în viaţă. Fă acest lucru astăzi. E foarte important

La Blagoveştenie se efectuau nenumărate acte de purificare a spaţiului. De alungare a şerpilor de pe lângă casă şi a insectelor şi omizilor din livezi: afumarea cu tămâie şi cârpe arse a clădirilor, curţilor, oamenilor şi vitelor (Transilvania, Banat);

CITEȘTE ȘI. Fraza care trebuie repetată de multe, multe ori pe zi, pentru a avea bani cât își dorești

producerea zgomotelor de care să se sperie forţele malefice prin tragerea unui clopoţel legat de picior (Transilvania) sau lovirea fiarelor (Banat);
aprinderea focurilor în grădini şi livezi;
scoaterea din lăzi a straielor şi ţesăturilor la aerisit.

Fertilitatea în noul an era invocată prin stropitul rădăcinii prunilor cu ţuică;ameninţarea cu securea a pomilor fructiferi că vor fi tăiaţi daca nu rodesc (Banat, Transilvania).În alte zone ziua de Blagoveştenie era însă considerată neprielnică pentru rodul păsărilor, animalelor şi plantelor: nu se puneau cloştile sau se credea că din ouăle ouate în această zi nu ies pui; vacile nu se „goneau“; nu se semăna porumbul (Moldova, Bucovina).În schimb, în vestul ţării se obişnuia să se altoiască pomii, iar în nord, unde primăvara soseşte mai târziu, să se scoată stupii la iernat.

CITEȘTE ȘI. Știai că o frunză de dafin îți poate schimba radical viața?

Blagoveştenia era un timp favorabil pentru aflarea norocului şi rodului pomilor fructiferi pentru previziuni meteorologice. Femeile strângeau apa provenită din neaua topită pentru a fi folosită în practicile de medicină şi cosmetică populară. Importanţa sărbătorii este subliniată de sacrificiul peştelui care se mănâncă, indiferent daca ziua este de post sau de dulce.

Dacă vrei o schimbare bună în viaţă, în ziua de Blagoveştenii, prima mâncare ce o bagi în gură să fie peştele. Astfel tot anul se vor produce schimbări ce te vor avantaja.

Ultimele Știri

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?!

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?! Aceasta este situată la 20 de kilometri de Câmpulung Muscel....

Alte știri din aceeași categorie