18.1 C
Campulung Muscel
marți, 23 iulie, 2024

Alegeri în USR. Ce șanse are Elena Lasconi? Care sunt contracandidații?

Alte Știri

Alegeri în USR. Ce șanse are Elena Lasconi? Care sunt contracandidații? Primul tur al alegerii noului președinte al USR are loc luni și marți, fiind în cursă șase candidați. Dacă niciunul dintre ei nu obține 50% plus unul din voturi, va fi organizat un al doilea tur joi și vineri.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Conform statutului USR, președintele Uniunii „este ales prin votul universal, egal, direct, secret şi liber exprimat al membrilor USR, pentru un mandat de 4 ani. Alegerea președintelui USR se face prin intermediul unei platforme IT colaborative”.

CITEȘTE ȘI. Lovitură puternică pentru ȘOFERI. Noi taxe de la 1 IULIE

Surse din cadrul USR au precizat pentru Libertatea că în prezent sunt aproximativ 25.000 de membri cu drept de vot. La ultimele alegeri pentru șeful formațiunii, Uniunea a avut nevoie de două tururi. În primul tur s-au confruntat Dacian Cioloș, Dan Barna și Irineu Darău.

Alegeri în USR. Ce șanse are Elena Lasconi? Care sunt contracandidații?

CITEȘTE ȘI. Unde te poți răsfăța cu cele mai bune pateuri cu brânză, dacă ajungi într-o celebră localitate din județul Argeș

Cioloș a obținut 46% (15.111 voturi), Dan Barna 43,9% (14.404 voturi) și Darău 10,1% (3.300 de voturi). Prin urmare, a fost necesar un al doilea tur, unde Cioloș a ieșit cu 50,9% (19.603 voturi), iar Dan Barna a luat 49,1% (18.908 voturi). Șase USR-iști vor să fie președinte Elena Lasconi este văzută ca favorită în această competiție, mai ales după succesul înregistrat la alegerile locale, unde a obținut un nou mandat de primar al municipiului Câmpulung.

CITEȘTE ȘI. Câți bani trebuie să aibă un pensionar ca să supraviețuiască o lună de zile

Lasconi a strâns aproape 70% din voturile exprimate în Câmpulung. În competiția din cadrul USR se bazează pe sprijinul anunțat al mai multor lideri, printre aceștia fiind Lucian Stanciu-Viziteu (ales din nou primar al municipiului Bacău), Claudiu Năsui și Cristina Prună.

CITEȘTE ȘI. Aromaterapie de la teii seculari. Aceștia înconjoară Bulevardul Pardon din Câmpulung Muscel

Elena Lasconi este văzută ca favorită în această competiție, mai ales după succesul înregistrat la alegerile locale, unde a obținut un nou mandat de primar al municipiului Câmpulung. Lasconi a strâns aproape 70% din voturile exprimate în Câmpulung. În competiția din cadrul USR se bazează pe sprijinul anunțat al mai multor lideri, printre aceștia fiind Lucian Stanciu-Viziteu (ales din nou primar al municipiului Bacău), Claudiu Năsui și Cristina Prună. Continuarea o găsiți AICI.

CITEȘTE ȘI. Statul trimite pensionarii în vacanțe. Plătește 2.900 de LEI, seniorilor pentru distracție

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie