23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Câți bani trebuie să aibă un pensionar ca să supraviețuiască o lună de zile

Alte Știri

Câți bani trebuie să aibă un pensionar ca să supraviețuiască o lună de zile. Un motiv de bucurie pentru milioanele de pensionari este recalcularea tuturor indemnizațiilor de la stat în luna septembrie.

Conform unor calcule, un pensionar ar avea nevoie de aproximativ 3.000 lei pentru a reuşi doar să supravieţuiască de la o lună la alta.

CITEȘTE ȘI. Unde te poți răsfăța cu cele mai bune pateuri cu brânză, dacă ajungi într-o celebră localitate din județul Argeș

Pensie anticipată au primit, în mai 2024, un număr de 4.780 de persoane, cu o pensie medie de 3.158 de lei, pensie anticipată parţială 87.553 de persoane cu 2.300 de lei pensia medie şi pensie de invaliditate 392.297 de persoane, cu o pensie medie de 956 lei, dintre care 45.015 de persoane pentru gradul I de invaliditate, cu 826 lei, pensie medie.

Câți bani trebuie să aibă un pensionar ca să supraviețuiască o lună de zile

CITEȘTE ȘI. Floarea care crește pe toate gardurile e minune. Te scapă de toate insectele periculoase

În aceeaşi lună a anului 2024, pensia de urmaş s-a acordat unui număr de 450.809 persoane, respectiv suma de 1.178 lei, pensia medie, în timp ce ajutor social au primit 115 de pensionari, adică 539 de lei, în medie.

Pensionarii care doresc să beneficieze de bilete de tratament balnear trebuie să ştie că sunt nevoiţi să depună o serie de acte la Casa de Pensii.

CITEȘTE ȘI. Patiseria unde se fac cele mai bune merdenele. Se fac cozi ca pe vremea lui Ceaușescu

Astfel, un sejur de 16 zile în care este inclus tratamentul, dar și nopțile de cazare în cele mai iubite stațiuni ale României, costă aproape 3.000 de lei. Un simplu calcul arată că o zi de cazare și de tratament costă sub 200 de lei, ceea ce este un chilipir.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

În aceste zile se dau biletele pentru cea de-a 9 serie de tratament. Chiar dacă ați ratat primele 8 serii, trebuie să știți că, în total sunt 19 serii de tratament. E vorba de sute de mii de bilete care sunt disponibile până la finalul anului.

CITEȘTE ȘI. Veste imensă pentru tătici! Câte zile primesc de la muncă

CITEȘTE ȘI. Statul trimite pensionarii în vacanțe. Plătește 2.900 de LEI, seniorilor pentru distracție

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie