5.7 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Un spital din Argeș este unul dintre puținele din țară care are acum un bazin hidrokinetoterapie în interior, cu un spațiu generos

Alte Știri

Un spital din Argeș este unul dintre puținele din țară care are acum un bazin hidrokinetoterapie în interior, cu un spațiu generos. Spitalul de Pediatrie Pitești a devenit cel mai modern din sudul țării!

Astăzi, luni, 01 aprilie 2024, au fost inaugurate și cele două proiecte accesate de Consiliul Județean Argeș și finanțate din fonduri europene. Spre exemplu, extindere, modernizare și dotare Ambulatoriul Integrat și extindere, modernizare și dotare Unitatea de Primiri Urgențe.

@ziaruldinmuscel

#ziaruldinmuscel #ziaruldinmuscelro

♬ sunet original – Ziarul din Muscel

“Este o bucurie numai când intri în această clădire să vezi ce s-a putut realiza! Acest lucru a putut fi făcut printr-o muncă de echipă formată din specialiștii Consiliului Județean Argeș, ai Spitalului de Pediatrie. Și, nu în ultimul rând, cu sprijinul ADR SUD – Muntenia și cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești pe raza căruia se află spitalul.

Un spital din Argeș este unul dintre puținele din țară care are acum un bazin hidrokinetoterapie în interior, cu un spațiu generos

Se folosea înainte sintagma aceea “oameni de bine”. Oameni excepționali aș spune eu acum, începând cu personalul Consiliului Județean. Cei care au putut să ducă la bun sfârșit această lucrare.

Aș vrea să aduc mulțumirile mele constructorului pentru că într-o perioadă foarte scurtă de timp a reușit performanța de a se încadra în toate termenele stabilite. Salut prezența aici a distinșilor oaspeți, a domnului Secretar de Stat Raed Arafat, un prieten al Argeșului. În județul Argeș am realizat una dintre cele mai performante dezvoltări medicale la nivelul unui spital de pediatrie din sudul României” – a declarat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

➡️La acest eveniment, alături de președintele Consiliului Județean, Ion Mînzînă, de vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu. Administratorul public al județului Marius Cristian Puiu, Sorin Ivașcu – directorul executiv al Direcției Strategii Sinteze Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul CJ, de managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, dr. Tudor Ionescu, de directorul medical dr. Adina Enescu, de medicul Viorel Enache.

Raed Arafat un prieten al Argeșului

Au mai participat: secretarul de stat Raed Arafat – şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Simona Bucura Oprescu – Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Liviu Mușat – director general ADR Sud- Muntenia, senatorul Cristina Stocheci, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru, medici.

✔️Proiectul implementat de Consiliul Județean Argeș a contribuit la modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pediatrie, în vederea realizării unui sistem de sănătate modern și eficient.
Spitalul de Pediatrie Pitești este unul dintre puținele spitale din țară care are acum un bazin hidrokinetoterapie interior, în suprafață de 207 mp. De altfel, tot compartimentul de recuperare al spitalului a fost modernizat și dotat cu aparatură medicală. A fost amenajat și un cabinet Nirvana pentru pacienții cu tulburări senzoriale.
☑️Procesul de extindere, modernizare și dotare a avut în vedere următoarele obiective:
* Reabilitarea, modernizarea și dotarea cabinetelor de consultație, camerelor pentru pansamente și tratamente curente, spațiilor de așteptare aferente cabinetelor, Centrului de Sănătate Mintală;
* Extinderea, modernizarea și dotarea Laboratorului Medical de Recuperare, Medicină-Fizică și Balneologie (baza de tratament);
* Extinderea, modernizarea și dotarea Laboratorului Medical de Recuperare, Medicină-Fizică și Balneologie (baza de tratament);

Spitalul de Pediatrie Pitești a devenit cel mai modern din sudul țării!

* Extinderea, modernizarea și dotarea Laboratorului Medical de Recuperare, Medicină-Fizică și Balneologie (baza de tratament);
* Dotarea cu echipamente dermatologie, echipamente explorări funcționale, echipamente IT, echipamente stomatologie. Unit ORL, bazin hidrokinetoterapie, echipamente recuperare, echipamente kinetoterapie, echipamente fizioterapie, lampă scialitică, mobilier.

Tot compartimentul de recuperare al spitalului a fost modernizat și dotat cu aparatură medicală

⭕️Contractul de proiectare și execuție lucrări a fost încheiat cu ASOCIEREA dintre societatea RO CONSTRUCT CENTER SRL (lider de asociere) și societatea VECTRUM SOLUTION SRL (Asociat 1) și societatea MODVEST CONSTRUCT 2000 SRL (Asociat 2).
⭕️Valoarea totală a proiectului a fost 16.880.962,72 lei.
⭕️Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 07.12.2022.

✔️La Compartimentul Primiri Urgențe au fost realizate următoarele:

• amenajare vestiare pentru personalul medical dotate cu grup sanitar și duș;
• instalarea unui sistem performant de ventilare (recirculare/filtrare aer proaspăt), climatizare atât pentru zona extinderii propuse cât și pentru zona de primiri urgențe existente;
• amenajarea unui “Spațiu destinat învățământului și întâlnirilor colective“ dotat corespunzător;
• instalarea un sistem de apelare pentru personalul medical;
• amenajarea unui spațiu de depozitare a medicamentelor și a materialelor sanitare.

☑️DOTĂRI REALIZATE

Dotări echipamente:
– Simulator complex avansat de tip pediatric, portabil, copil vârstă 5 ani;
– Simulator complex avansat de tip pediatric, portabil, copil nou născut, corp întreg;
– Lampă scialitică;
– Spirometru;
– Multifuncţională laser color;
– Videoproiector cu ecran de proiecţie.
⭕️Lucrările de execuție au fost realizate de S.C. DELTA TERMO CONSTRUCT 1999 S.R.L.
⭕️Valoarea totală a proiectului a fost de 4.117.457,30 lei.
⭕️Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 02.05.2022.
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.
Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie