5.7 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Ce trebuie să știe proprietarii mașinilor mai vechi de 15 ani! E decis de la U.E

Alte Știri

Ce trebuie să știe proprietarii mașinilor mai vechi de 15 ani! E decis de la U.E. Potențialele modificări de reglementare urmăresc să creeze un plan economic mai circular pentru industria auto, inclusiv prin recuperarea mai multor materii prime din mașini.

Potrivit Articolului 26 al pachetului ”Fit for 55”:

”Obligațiile proprietarului vehiculului

Proprietarul unui vehicul care devine un vehicul scos din uz are următoarele obligații:

CITEȘTE ȘI. Veste grozavă pentru pensionari. A fost făcut anunțul! Cine sunt seniorii care vor primi 80% în plus la recalcularea din septembrie

(a) predă vehiculul scos din uz la o unitate de tratare autorizată sau, în cazurile menționate la articolul 23 alineatul (4), la un punct de colectare, fără întârzieri nejustificate, după ce primește informația că vehiculul îndeplinește oricare dintre criteriile de ireparabilitate prevăzute în partea A punctele 1 și 2 din anexa I;

Ce trebuie să știe proprietarii mașinilor mai vechi de 15 ani! E decis de la U.E

(b) prezintă un certificat de distrugere autorității de înmatriculare relevante”.

Obiectivul este de a “reglementa mai bine modul în care aruncăm vehiculele atunci când acestea sunt scoase din funcțiune pentru a le îmbunătăți colectarea, tratarea și reciclarea”, a mai precizat Adalbert Jahnz.

CITEȘTE ȘI. Veste grozavă pentru cei care stau la curte. Se dau vouchere de 1.900 de euro

Această măsură va conduce, în cele din urmă, la eliminarea acestor mașini din circulație prin casare, conform informațiilor disponibile până în prezent.

Această măsură face parte din pachetul “Fit for 55” al Uniunii Europene, care vizează reducerea emisiilor cu cel puțin 55% până în 2030 și realizarea neutralității climatice a UE până în 2050. Obiectivul principal al acestui pachet este să ofere un cadru coerent și echilibrat pentru atingerea acestor obiective climatice, asigurând în același timp o tranziție justă și echitabilă din punct de vedere social.

CITEȘTE ȘI. Buletinele actuale rămân amintire. Când le vom primi pe cele la purtător!

Proprietarii de mașini mai vechi ar trebui să fie conștienți de schimbările iminente și să ia în considerare alternative ecologice. Acestea includ achiziționarea unor mașini mai puțin poluante sau utilizarea transportului public, cu scopul de a reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător. Este important să fim responsabili și să contribuim la protejarea mediului prin alegeri conștiente și sustenabile în materie de transport.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie