9.2 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

La Hârtiești, primarul în funcție, a adus investiții de multe miliarde. În curând aici va ajunge și rețeaua de gaze

Alte Știri

La Hârtiești, primarul în funcție, a adus investiții de multe miliarde. În curând aici va ajunge și rețeaua de gaze. La finele săptămânii, la Hârtiești s-a desfășurat ședința de alegeri a viitorului candidat pentru fotoliul de primar.

Primarul în funcție, a venit în fața liderilor și a alegătorilor cu prezentarea unor investiții realizate în mandatul prezent.

La eveniment au participat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș. Simona Bucura Oprescu, ministru al Muncii și Solidarității Sociale, secretar executiv PSD Argeș. Deputatul Remus Mihalcea, prim-vicepreședinte PSD Argeș.

Senatorii Cristina Mariana Stocheci și Ovidiu Puiu, deputatul Pavelescu Nicolae. Vicepreședintele Consiliului Județean Adrian Dumitru BUGHIU. Directorul general adjunct DRDP București Eduard Dima. Administratorul județului Cristi Puiu, primari, consilieri județeni și locali, secretarul tehnic Ghiorghe Vătășescu.

Iată o parte a realizărilor primarului Cosmin Ștefan: ”Încep cu ultimul proiect pe care îl avem în lucru la acest moment în comuna Hârtiești, proiectul de canalizare și asfaltare. Este un proiect destul de amplu cu o valoare de 263 de miliarde de lei. Este o sumă importantă pentru localitatea noastră.

Finalizarea și recepționarea acestor lucrări, care cred eu că va avea loc până la începutul sezonului rece.

Aceste lucrări vor aduce un plus-valoare comunității noastre. Prima mea lucrare în comună a fost reabilitarea dispensarului uman din Hârtiești.

La Hârtiești, primarul în funcție, a adus investiții de multe miliarde. În curând aici va ajunge și rețeaua de gaze.

A fost o lucrare grea pentru că am găsit contractat, semnat și licitat, pe o sumă enormă, de 8,5 milioane. Bani nu erau deloc, surse de finanțare, nici atât. Nici europene, nici locale, nii sponsorizări, nimic.

La acel moment a trebuit să fac tot ce s-a putut omenește ca să obțin acea sumă. Am reușit să obțin banii necesari, am finalizat acel proiect.

Un proiect de suflet, mai mic ce-i drept, dar destul de important, a fost amenajarea bazei sportive. Pe marginea acestui proiect s-a iscat o întreagă tevatură de către unele persoane rău-intenționate.

Avem cele mai mari investiții de pe Valea Argeșelului. La momentul acesta avem contracte de finanțare de aproape 7 milioane de euro, ceea ce pentru Hârtiești sunt foarte mulți bani.

Baza sportivă, a fost proiectul pe cere l-am realizat cu sponsorizări, cu multă, multă muncă din partea echipei mele de consilieri. Le mulțumesc pentru că m-au ajutat să facem ceva pentru comună”, a subliniat primarul Cosmin Stan.

Cosmin Stan: ”Copiii au primit 87 de biciclete”

Totodată, primarul și viitorul candidat al PSD la fotoliul de primar a mai adus în discuție și investițiile pentru învățământ. Primarul a subliniat că, școala din comună, în urma unei selecții a fost aleasă de o societate. Câștigătorii au fost elevii claselor V-VIII. Aceștia au primit biciclete.

”În ceea ce privește colaborarea cu cadrele și conducerea școlii din comună, este una foarte bună. Am avut un eveniment foarte frumos la școală, o firmă din Buzău, ne-a selectat și copiii au primit 87 de biciclete. Este vorba despre copiii claselor V-VIII.

A început dotarea școlii. S-au montat  echipamentele IT. Avem un contract de 11 miliarde. Suntem selectați ca eligibili pentru programul ”Școala Verde”.

Școala Hârtiești va fi  reabilitată total. Este vorba despre un proiect de 1 milion de euro.

În luna aprilie vom începe lucrările de amenajare a centrului comunei noastre. Vor fi lucrări de la domnul Viorel Chițulescu până unde se termină parcul.

Acest proiect constă în realizarea trotuarelor pietonale, amenajarea șanțurilor. De asemenea avem ordin de începere și pentru amenajarea parcului comunal.

Ca proiecte de viitor avem unul de 2 milioane de euro, pe fonduri europene, modernizare rețea de apă în comună.

Cel mai important proiect din comună, se realizează împreună cu colegii mei de la Boteni, Vulturești, Davidești. Este vorba despre alimentarea cu gaze pe Valea Argeșelului.

Este un proiect care la acest moment este o certitudine. Am primit o alocare de 100 de miliarde lei vechi.

Lucrările vor începe foarte curând. Avem siguranța la acest moment că vom fi sprijiniți de dumneavoastră doamna ministru, pentru realizarea acestui proiect.

Am sprijinit și bisericile. Am ajutat la Biserica din Hârtiești la ridicarea capelei, vopseaua pentru exterior. Am investit într-un capac frigorific.

În circa două săptămâni vom începe înlocuirea sistemului de iluminat stradal, va fi în cele din urmă, comuna Hârtiești, o comună europeană”, a precizat primarul Cosmin Stan.

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie