21.3 C
Campulung Muscel
joi, 30 mai, 2024

Mascaţii au „vizitat” din nou Rucărul!

Alte Știri

Ultimele luni au fost unele destul de negre pentru oamenii de afaceri din Rucăr. Mascaţii au descins pe raza localităţii de mai multe ori, iar dacă la început totul se rezuma la tăierile ilegale de material lemnos, acum cauzele sunt altele. Ultima descindere a vizat un om de afaceri, al cărui nume este legat de cel al ultimului director al societăţii Tractorul Braşov.

 

În vara acestui an oamenii legii luau la verificat casele şi sediile firmelor unor rucăreni pe numele cărora erau acuzaţii de evaziune fiscală, tăiere fără drept şi sustragere de arbori, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, dare şi luare de mită.

În urma celor 28 percheziţii domiciliare efectuate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pe raza judeţelor Argeş şi  Dâmboviţa, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au fost conduşi în baza mandatelor de aducere, pentru cercetări şi luarea măsurilor legale, 23 persoane. Printre acestea s-a numărat şi rucăreanul Gheorghe Surdu zis Pestriţu, pe numele căruia magistraţii au decis cercetarea în stare de libertate, fiind acuzat de evaziune fiscală, tăiere fără drept şi sustragere de arbori, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, dare şi luare de mită. Sub acelaşi dosar penal mai sunt cercetate persoane din Cetăţeni, Stoeneşti şi Rucăr. Este vorba despre Ion Tudorache, Constantin Prindaru, Cristian Idor, Marius Constantin Şerban, Andrei Şerban, Marius Emanuel Cornea şi Marian Cornea. De-a lungul timpului Gheorghe Surdu a mai avut probleme cu legea prin prisma firmei, pe care o deţine care se ocupă cu material lemnos.

Sâptămâna trecută au fost făcute descinderi în comuna Rucăr, de către poliţiştii IPJ Braşov cu sprijinul de specialitate al mascaţilor şi al cadrelor IPJ Argeş. De această dată ancheta nu viza traficul cu material lemnos cu alte fapte.

Poliţiştii au verificat şi au ridicat probe de la locuinţa şi birourile societăţii patronată de Popa Ion Bogdan Bucur, al cărui nume este legat e cel au ultimului director al societăţii Tractorul Braşov. Pe numele acestora anchetatorii au formulat acuzaţii legate de scoaterea din societate de piese în valoare de multe milioane lei noi, astfel prejudiciind societatea. În dosar se mai află şi alte nume ale altor oameni de afaceri din judeţul Braşov.

Ultimele Știri

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal?

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal? Din 2018, încoace angajații...

Alte știri din aceeași categorie