10.7 C
Campulung Muscel
miercuri, 29 mai, 2024

Mașini second-hand „din Germania”: Realitatea ascunsă și dureroasă

Alte Știri

Mașini second-hand „din Germania”: Realitatea ascunsă și dureroasă.

Potrivit Autorității Federale de Transport Auto din Germania, anual aproximativ 2 milioane de mașini uzate din Germania sunt reînmatriculate în afara granițelor sale. În unele locuri, ponderea acestor vehicule depășește 50%. Culmea din totalul mașinilor la mâna a doua importate în fiecare an.

Mașini second-hand „din Germania”: Realitatea ascunsă și dureroasă

Cu toate acestea, există un paradox despre care puțini cunosc. Și anume unele mașini „din Germania” nu au fost conduse niciodată pe drumurile germane!

În ciuda impresiei create de anunțurile auto, unele dintre vehiculele scoase la vânzare în Germania provin din afara acestei țări.

Date furnizate de carVertical, o companie care relevă istoricul vehiculelor, sugerează că 4,3% dintre mașinile scose la vânzare în Germania nu au văzut niciodată drumurile din Berlin, München sau Hamburg.

În loc să fie conduse în Germania, aceste mașini au fost rulate și înmatriculate inițial în alte țări. Precum Italia (16,6%), Franța (12,7%), SUA (10,6%), Belgia (9,1%) și chiar România (5,1%).

Astfel, cumpărătorii care speră să achiziționeze o mașină care a rulat în Germania, riscă să primească un vehicul care a fost importat dintr-o altă țară. Dacă un vânzător ascunde țara de origine a unei mașini, este posibil ca aceasta să nu fie în cea mai bună stare.

Reparațiile de calitate proastă, un kilometraj ridicat și daunele ascunse sunt motivele cele mai întâlnite. Pentru acest lucru vânzătorii încearcă să mascheze trecutul unui vehicul și să-l vândă în altă parte.

De ce sunt atrași cumpărătorii de piața din Germania?

Potrivit lui Matas Buzelis, șeful departamentului de comunicații și expert auto la carVertical, deficitul actual de mașini noi face ca selecția de modele de înaltă calitate de pe piața auto second-hand să fie limitată.

Acesta este motivul pentru care unii vânzători încearcă să-și vândă vehiculele listându-le în Germania. Deoarece țara are un public mai numeros. Dacă cineva nu își poate vinde mașina în Cehia sau România, poate încerca să o vândă în altă parte.

Ultimele Știri

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc. Este vorba despre Festivalul Internațional...

Alte știri din aceeași categorie