Medic chirurg mort, după ce a sărit în prăpastie pentru colega de la maraton!

Medic chirurg mort, după ce a sărit în prăpastie pentru colega de la maraton!

Medic chirurg mort, după ce a sărit în prăpastie pentru colega de la maraton! Zile de doliu în familiile celor doi prieteni ai maratonului Piatra Craiului, Eniko și Eduard…zile de doliu în familia alergătorilor montani și a organizatorilor curselor de alergare montană….

,,Ceea ce ne-a fost comunicat de cei care au fost martori ai accidentului – alergatori și membri echipajului Salvamont Argeș este ca Eniko a alunecat pe un vâlcel din afara traseului, iar Eduard care alerga lângă ea, fiind medic a coborât vrând să o ajute și a căzut suferind leziuni grave care în cele din urmă i-au cauzat moartea!

Durerea este mare și vrem să vă transmitem tuturor că noi, ca organizatori știm că am făcut tot ceea ce a fost necesar ca acest concurs să se desfășoare în cele mai bune condiții, cei care au participat la această cursă o pot spune!

Știm ca Eniko și Eduard erau alergători experimentați, omniprezenți la cursele de alergare montană din țară, de neoprit în pasiunea lor și aceasta o știu rudele lor, prietenii lor, colegii lor…

Eniko era o atletă bine pregatită, iubea Piatra Craiului și alergarea montană, era entuziasmată vineri când și-a luat kitul de participare și veselă ieri la start…

Eduard iubea alergarea și iubea foarte mult oamenii…atât de mult iubea oamenii încât și-a pus viața în pericol încercând să o salveze pe Eniko și în cele din urmă a murit în această încercare! Este foarte trist, dar vrem să credem că ei au murit făcând ceea ce le plăcea lor mai mult să facă!

Dumnezeu să-i odihnească și nouă să ne dea gândul cel bun!”, au scris cei de la Maratonul Piatra Craiului pe pagina de socializare.

Surse din cadrul Poliţiei Argeş ne-au confirmat că a fost deschis un dosar in rem pentru ucidere din culpă în acest caz tragic, iar mai multe persoane, inclusiv din rândul organizatorilor, vor fi chemate la audieri. În ciuda faptului că doi concurenţi au murit, organizatorii Maratonului Piatra Craiului nu au oprit cursa. Competiţia a fost câştigată de Viorel Palici, un alergător din Zărneşti. Medicul chirurg Eduard Klocek avea 39 ani, a lucrat mai mulţi ani la Spitalul Municipal din Cluj-Napoca, iar de câţiva ani era doctor la un spital din Marea Britanie. În urmă cu o săptămână, Eduard Klocek participase la un alt maraton montan în România, Apuseni Ultra Race. După ce a căzut 70 de metri în prăpastie, Eduard Klocek avea ambele picioare fracturate. A mai supravieţuit câteva zeci de minute şi a murit în timp ce era transportat spre spital, după ce a suferit un stop cardio-respirator în ambulanţă.

Cealaltă victimă a maratonului montan, Jakab Eniko, avea 45 de ani şi era Odorheiu Secuiesc. Ca şi doctorul Eduard Klocek, Jakab Eniko alergase de-a lungul anilor la zeci de maratoane montane. Ea participase şi la ediţia din 2018 a Maratonului Pietrei Craiului şi se clasase pe locul 22 din 119 atlete. Poteca de unde s-au prăbuşit cei doi avea doar 35 de centimetri lăţime.

About The Author

Related posts