7.4 C
Campulung Muscel
miercuri, 21 februarie, 2024

Milioane de români primesc 750 de lei ajutor de la Stat. Cât de repede le intră banii!

Alte Știri

Milioane de români primesc 750 de lei ajutor de la Stat. Cât de repede le intră banii! Suma compensează parțial cheltuielile cu energia sau poate fi folosită pentru cumpărarea de repartitoare. Banii se dau după 15 aprilie.

Pensionarii cu pensia mică și familiile cu venituri reduse vor primi și în 2024 un voucher (card) de energie în valoare de 750 de lei.

Această sumă compensează parțial cheltuielile cu energia sau poate fi folosită pentru cumpărarea de repartitoare. Cardul poate fi folosit și pentru plata datoriilor la energie.

Milioane de români primesc 750 de lei ajutor de la Stat. Cât de repede le intră banii!

Banii se vor da însă după data de 15 aprilie.

Foarte important: Voucherele de energie care s-au dat în anul 2023 mai pot fi folosite până în luna martie 2024. Ele au avut valoarea de 1.400 de lei.

CITEȘTE ȘI. E ce urgent să știi dacă ai venituri sub 2.000 de Lei. Ajutorul este pe final și e pentru mulți!

Banii sunt dați după ce a fost promulgată legea care stabileşte măsuri pentru acordarea unui sprijin temporar, în 2024, pentru compensarea costului aferent achiziţiei şi montării unor sisteme tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică.

Beneficiarii vor avea, astfel, un card de energie, fără valoare nominală, cu valabilitate pe teritoriul României, prin care se conferă titularului dreptul de a beneficia de sprijin pentru compensarea parţială a cheltuielilor cu energia, precum şi pentru compensarea, începând cu data de 15 aprilie 2024, a costului aferent achiziţiei şi montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică, în imobile de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau dotate cu o sursă proprie locală de producere a energiei termice.

Voucherul de energie poate fi consumat până la finalul anului 2024 

În cazul în care respectiva persoană vrea să folosescă banii pentru a-și lua și monta repartitoare trebuie spus că banii se dau „numai după montarea de către o societate autorizată a unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică, inclusiv robineţi pentru reglarea consumului de energie termică, pe baza procesului verbal de montare şi a facturii”.

Guvernul a amânat obligativitatea montării de repartitoare până la 31 decembrie 2024.

„Deţinerea cardului de energie confirmă titularului calitatea de beneficiar al sprijinului pentru compensarea preţului la energie, respectiv pentru achitarea datoriilor curente şi sau restante la furnizorii de energie, sau, după caz, al sprijinului pentru compensarea costului achiziţiei şi montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică”, se arată în proiectul de lege.

Ultimele Știri

Priviți distanța! Nu se apropie de Ea, le e frică că se ia!

Priviți distanța! Nu se apropie de Ea, le e frică ca se ia! La ora 12.00 a început dezbaterea...

Alte știri din aceeași categorie