16.9 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Trebuie să fim pregătiți pentru meseriile viitorului, pentru tranziția verde și pentru tranziția digitală

Alte Știri

Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Trebuie să fim pregătiți pentru meseriile viitorului, pentru tranziția verde și pentru tranziția digitală.

CITEȘTE ȘI: Argeșul pe primul loc. S-a depus cererea de finanțare pentru A1 – Pitești – Mioveni!

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a participat la Conferința la nivel înalt cu tema ”Către o Europă socială cu noi drepturi”. Aceasta a fost organizată la Madrid, de Ziua Europei, de către Ministerul Muncii și Economiei Sociale din Spania.

CITEȘTE ȘI. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a cerut sprijin pentru comunitățile de români din Spania, omologului său din Peninsula Iberică

Invitată să vorbească despre drepturile lucrătorilor în contextul tranziției către locuri de #muncă ecologice pentru o neutralitate climatică, ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat faptul că viitorul Europei trebuie să aibă în vedere dezvoltarea competențelor lucrătorilor. Dar și sigurarea instrumentelor de care aceștia au nevoie și urmărirea unei strategii pentru îmbunătățirea pieței muncii în contextul acestor schimbări.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Trebuie să fim pregătiți pentru meseriile viitorului, pentru tranziția verde și pentru tranziția digitală

”Trebuie să fim pregătiți pentru#meseriile viitorului, pentru tranziția verde și pentru tranziția digitală. Iar primul lucru care trebuie asigurat este să facilităm înțelegerea a ce înseamnă această tranziției atât în plan social cât și al productivității muncii.
Avem deja reglementări legale și o strategie pentru locurile de muncă verzi. Iar oamenii trebuie să știe pentru ce transformări trebuie să se pregătească. În al doilea rând cred că trebuie să dăm mesaje foarte clare pe acest subiect atât lucrătorilor. Cât și angajatorilor asupra gestionării potențialelor riscuri de adaptare referitoare la apariția noilor contexte de muncă.

CITEȘTE ȘI. Cosmin Ștefan a făcut public un bilanț WOW al activității primăriei Hârtiești în ultimii 3 ani!

Însă la fel de important este să le punem la dispoziție instrumentele necesare pentru #dezvoltarea profesională în acest sens. În special prin intermediul Serviciului Public de Ocupare, în vederea perfecționării și calificării pentru ocupații verzi și digitale.

CITEȘTE ȘI. Ion Mînzînă a semnat contractul pentru modernizarea DJ 679, cel mai mare proiect de infrastructură din regiunea Sud Muntenia!

Consider că economia socială și economia circulară sunt sectoare care pot fi puse în valoare mult mai bine în viitor.”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, în cadrul conferinței de la #Madrid.

CITEȘTE ȘI: Comuna Hârtiești în topul comunelor din România unde tinerii au primit biciclete gratis pentru a face mișcare și a nu a abandona școala

Demnitarul român a intervenit în cadrul panelului ”O nouă agendă socială pentru Europa”, alături de Yolanda Diaz – vicepremier și ministru al Muncii și Economiei Sociale din Regatul Spaniei, Luka Mesec – vice prim-ministru și ministru al Muncii, Familiei, Afacerilor Sociale și Oportunităților Egale din Slovenia, Agnieszka Dziemianowicz-Bak – ministrul Familiei, Muncii și Politicii Sociale din Polonia, Oliver Ropke – președintele Comitetului Economic și Social European – și Leila Chaibi – deputat în Parlamentul European.
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.
Ultimele Știri

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă se opun vehement

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă...

Alte știri din aceeași categorie