Muzeul Municipal Câmpulung vă învită să vizitaţi expoziţia “Nae Leonard – Prinţul Operetei”

Muzeul Municipal Câmpulung vă învită să vizitaţi expoziţia “Nae Leonard – Prinţul Operetei”

La început de an 2020, în perioada Ianuarie – Februarie, Muzeul Municipal Câmpulung vă învită să vizitaţi expoziţia “Nae Leonard – Prinţul Operetei”, găzduită de Secţia de Istorie şi Artă Plastică.

*Nae Leonard s-a născut la data de 13 decembrie 1886, în mahalaua Bădălan din Galaţi şi s-a stins din viață în plină tinerețe, la data de 24 decembrie 1928, la Câmpulung, sărac, departe de forfota prietenilor în mijlocul cărora trăise, fără medalii și onoruri (…)

Nae Leonard, de timpuriu, a început să se preocupe de teatru și să trăiască în lumea artiștilor încă de la vârsta de 16 ani. El şi-a început activitatea actoricească în roluri de bătrâni, de prim-amorezi, roluri comice și de intriganți. În foarte scurt timp afinrmându-se ca un actor cu un viitor strălucit.

Pe lângă calitățile sale înnăscute: chip superb, voce frumos timbrată, muzicalitate, talent scenic cu totul excepțional, el muncea din răsputeri cu o râvnă rar întâlnită în lumea teatrului de atunci.(…)

S-a ridicat vertiginos și, înainte de a împlini vârsta de 20 de ani, a început să strălucească ca o personalitate artistică definitiv formată în compania de operete „Grigoriu”, intitulată „Compania Lirică Română de Opere și Operete „, cea mai serioasă și mai durabilă companie care a existat în trecut în țara noastră. (…)

Tatăl lui Leonard şi-a dorit să își îngroape feciorul la Câmpulung, însă Ministerul Artelor a hotărât să i se facă funerariile în Capitală. În consecință, câmpulungenii au trebuit să se mulțumească şi doar să-l petreacă pe ultimul său drum spre Gara Câmpulung pentru a fi înmormântat alături de mama sa, la cimitirul „Sfânta Vineri” din București.

About The Author

Related posts