5.7 C
Campulung Muscel
vineri, 1 martie, 2024

Nimeni nu știa de acest truc. Butonul secret de la mașină care curăță hainele ca la spălătoriile profesionale

Alte Știri

Nimeni nu știa de acest truc. Butonul secret de la mașină care curăță hainele ca la spălătoriile profesionale. Gospodinele au descoperit trucul care ajută ca mașina de spălat să țină mai mult.

În acest moment, apoape toate gospodăriile au mașini de spălat. INS spune că aproape 85% dintre gospodării au mașini de spălat. Deși e un procent foarte mare, e printre cele mai mici din UE.

Spre exemplu, Cheia are 100% acoperire cu mașini de spălat în gospodării.

Și nu uitați! România are o mare tradiție a mașinilor de spălat. Producția mașinilor de spălat rufe a început în anii 60, la Cugir și la Iași. Mulția aveau în comunism mașini de spălat rufe Albalux. Acestea erau fabricate la Cugir, în Alba. Mașinile de spălat erau de două tipuri: cu storcător și încălzire sau fără.

Nimeni nu știa de acest truc. Butonul secret de la mașină care curăță hainele ca la spălătoriile profesionale

Pentru a te bucura şi a profita la maximum de toate avantajele pe care ţi le oferă tehnologia, învaţă să o păstrezi funcţională cât mai mult timp, scrie RTV.

Indiferent de ce model alegi şi indiferent dacă gasesti maşini de spălat rufe ieftine sau mai scumpe alege să le întreţii cum se cuvine.

Se spune că durata medie de viaţă a unei maşini de spălat este de 10 ani, însă ea se poate defecta şi mai devreme şi specialiştii sunt de părere că cele mai multe defecţiuni au legătură cu modul în care o întreţii.

Atunci când spălăm rufele, apar momente când suntem nevoiți să scoatem sertarul din maşina de spălat, care – în timp – acumulează murdărie rămasă de la soluția pe care o folosim în mașina de spălat. Dar există un buton secret care te poate ajuta să deblochezi sertarul respectiv.

Este recomandat să curățați interiorul mașinii de spălat

Sertarul din mașina de spălat conține „găuri de pulverizare”, care pompează apă în sertar pentru a arunca conținutul lor în tambur.

Aceste găuri sunt frecvent blocate de resturi de calcar sau mucegai, iar asta înseamnă că detergentul sau balsamul de rufe nu este dizolvat eficient.

Dacă observi că o secțiune nu este preluată complet în timpul unui ciclu, înseamnă că aceste găuri de pulverizare sunt înfundate, iar pentru a remedia situația… este recomandat să curățați interiorul mașinii de spălat și, implicit, sertarul amintit anterior.

Pentru asta, scoateți sertarul dozatorului din maşina de spălat, dar fără să forțați! Atenție, există un buton secret care blochează sertarul.

Acesta se află în partea superioară a sertarului și va trebui să apăsați ușor în jos pe el, pentru a debloca sertarul.

După ce folosiți butonul secret, scoateți sertarul și spălați-l bine cu apă. Ulterior, în spațiul pe care sertarul l-a lăsat în urmă, există găuri pe acoperișul mașinii de spălat.

Ultimele Știri

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni. Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne,...

Alte știri din aceeași categorie